nášLiberec

Search

Hlavní důvod pořádání mistrovství, peníze, opět jitří spory

Další pokračování právních tahanic, rozdílných smluvních interpretací a osobních výpadů ohledně pořádání lyžařských závodů v Liberci je na světě. Tentokrát do hry o tučné zisky tekoucí okolo plánované sportovní akce razantně vstoupila firma Snowhill podnikatele Karla Vacka, která na Ještědu provozuje lyžařský areál se sjezdovkami.

Snowhill dne 15. ledna 2008 vydal velmi ostré prohlášení, ve kterém tvrdí, že Organizační výbor včele s Kateřinou Neumannovou nedodržuje platné smlouvy, snaží se finančně poškodit podnikatelské zájmy firmy Snowhill a proto se žádné závody na Ještědu konat nebudou.

Doslovně se v prohlášení firmy Snowhill píše toto:

„V posledních dnech zaznamenala společnost Snowhill útoky ze strany Organizačního výboru, respektive od slečny Neumannové. Proto cítíme jako nutnost, se k celé věci vyjádřit. Organizační výbor v čele se slečnou Neumannovou se snaží zpochybňovat uzavřené obchodní smlouvy s partnery. V České republice panují standardní právní předpisy a zákony tak, že pokud Organizační výbor nechce uzavřené smlouvy dodržovat, zřejmě bude muset od základu změnit právní normy v celé ČR.
Pokud Organizační výbor potřebuje neustále nějakého nepřítele, na kterého bude svalovat svoji neschopnost, jsme ochotni tuto roli převzít, ale ať Organizační výbor nepočítá, že se nějaké závody uspořádají v prostoru skiareálu Ještěd.
Sdělujeme, že pokud Organizační výbor bude chtít uspořádat závody SP,MS nebo nějaké další akce na Ještědu, tak to určitě nebude prostřednictvím sponzorských darů od Snowhillu. Především pak jeho využívání v podobě majetku, na jehož modernizaci Snowhill v posledních letech investoval částku 350 milionů. Snowhill se opravdu nechce stát sponzorem Mistrovství světa Liberec 2009.
Bohužel si slečna Neumannová myslí, že v České republice je vše zadarmo. Je třeba si uvědomit, že z hlediska závodů SP a MS se pohybuje na komerční půdě a ne na „candrbálu celebrit“! Navíc dosud nebyla vyčíslena přesná finanční částka, týkající se celkových investic do výstavby ze strany státu.“

V reakci na to uvedli zástupci Organizačního výboru pro pořádání Mistrovství světa v klasickém lyžování 2009, že Karel Vacek a jeho firma se snaží neoprávněně na plánované akci obohatit a její požadavky na pronájem a přípravu sportovišť jsou značně a záměrně nadhodnocené. Firma Snowhill požadovala po výboru 18 milionů korun, ale Kateřina Neumannová si stojí za tím, že odborná analýza vyčíslila částku o celých 14 milionů nižší a proto si přípravu sportovišť zajistili sami.

„Organizační výbor v čele s Kateřinou Neumannovou nedovolí, aby se mistrovství světa stalo zdrojem neopodstatněného obohacování, a aby bylo využíváno k osobnímu prospěchu kohokoli, mistrovství není „dojná kráva,“ uvedli na adresu Snowhillu pracovníci Organizačního výboru v oficiálním prohlášení z tohoto týdne.

A jak se k situaci staví vedení radnice, která v minulosti rezignovala na provozování lyžařských vleků na Ještědu a raději jej pronajala soukromému podnikatelskému subjektu, tedy Snowhillu?

Primátor Jiří Kittner se zatím omezil na obecné konstatování, že obě strany řeší konflikty přes média a přitom by měly jednat a vyjít si vstříc, žádné konkrétní řešení prozatím nezmínil s tím, že je v současné fázi sporu nechce zveřejňovat.

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V areálu bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) již deset let funguje Technické muzeum Liberec. Nyní zde má ale vzniknout výstavba bytových domů a lidé
Stavební společnost Brex byla dlouhé roky významným hráčem v regionu. Dostávala poměrně velké procento zakázek a její vlastníci měli blízko k politikům, zejména k
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj