Blížící se omezení hazardu v Liberci děsí provozovatele heren

Zastupitelský klub Změny pro Liberec zareagoval na dlouhodobou nečinnost vedení města a inicioval jednání pracovní skupiny pro regulaci hazardu.

Na jednáních byl prezentován náš návrh dalšího postupu v regulaci hazardu ve městě: vydání obecně závazné vyhlášky platné od 1.1.2014, která by přinesla následující omezení:

 

  • zamezí provozování automatů a video-loterijních terminálů (VLT) v provozovnách do 100 m od škol
  • omezí provozní dobu heren na čas 14 – 02 hodin

Přechodné období do začátku roku 2014 považujeme za ústupek z naší strany, kdy jsme akceptovali argumenty odpůrců přísné regulace „ze dne na den“, že je potřeba určitý čas na vypořádání zaměstnaneckých poměrů a nájemních smluv v hernách a též čas na vyřešení výpadku financí v rozpočtu pro r. 2014.

Dále jsme doporučili , aby vedení města obratem požádalo MF o zrušení povolení na video-loterijních terminálů v místech, kde provozování hazardu nedovoluje ani stávající městská vyhláška. Sami bychom raději šli cestou nulové tolerance hazardu, ale tento náš návrh je motivovaný snahou zavést alespoň nějakou regulaci hazardu v Liberci už v tomto volebním období a z jednání se zastupiteli se ukazuje, že by mohl mít naději na úspěch.

Provozovatelé heren jsou zděšeni

To ovšem děsí provozovatele heren. I když dosud byl navržený materiál projednáván jen mezi zastupiteli SML, obdržel náš zastupitelský klub dopis od Mgr. Andreje Čírka, sekretáře a mluvčího Unie herního průmyslu ČR – UNASO. Protože se Mgr. A. Čírtek obdobnými dopisy podle našich informací obrací i na další samosprávy, které se o regulaci hazardu snaží, celou polemiku zveřejňujeme, protože podle našeho názoru výborně ukazuje na logiku uvažování těch, co na hazardu vydělávají.

Vladislav Chvála: „Množství povolených výherních automatů je opravdu úděsné. Protože pracuji s rodinami, které jsou zničeny závislosti některého svého člena na hazardu, těžko uroním nad Vašim soucitným a ohleduplným výkladem nebohých podnikatelů v této oblasti jedinou slzu.“

Kateřina Absolonová, Vladislav Chvála – zastupitelé za Změnu pro Liberec

Přílohy:

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,