Novým šéfem liberecké policie je Vladislav Husák

Liberecký kraj má nového krajského ředitele policie. Je jím někdejší policejní prezident Vladislav Husák. Ve funkci nahradil Milana Franka, který odstoupil ze zdravotních důvodů. Husák působí u policie již od roku 1985. Husák se ovšem rovněž proslavil svými styky s kmotry napojenými na politickou scénu, zejména pak na ODS.

U policie začal Husák, původem ze Středních Čech, pracovat v roce 1985. Poté, co vystudoval Policejní akademii v Praze, byl šéfem Obvodního ředitelství Praha 5.

V roce 2002 se stal náměstkem policejního prezidenta. A mezi roky 2005 až 2007 byl policejním prezidentem.  Na tento post rezignoval  v souvislosti s vyšetřováním korupční aféry okolo rozdělování státních zakázek na výrobu biolihu.

V té době ho mimo jiné novináři přistihli, když jel z Prahy do Karlových Varů 190 kilometrů za hodinu. Husák pak dobrovolně odevzdal řidičský průkaz a věnoval 10 tisíc korun na konto nadace Národ dětem. Po odchodu z prezidia nějakou dobu šéfoval cizinecké policii.

V roce 2011 se ale stal náměstkem policejního prezidenta Petra Lessyho. Svůj odchod z vedení policie nabídl loni poté, co se v médiích objevily zprávy o tom, že se v Obecním domě setkal s kontroverzními podnikateli Tomášem Hrdličkou a Romanem Janouškem. Vedle nich tam měl být i exprimátor Pavel Bém.

Náměstek Husák  tvrdil, že šel kolem a jen se zastavil pozdravit své známé. Janoušek tam podle něho vůbec tehdy nebyl.

Husák nebude prvním policejním ředitelem v Libereckém kraji, který čelí kritice se styků se zákulisními hráči v politice. Jeden z jeho předchůdců, Miroslav Dvořák, se kvůli tomu dostal až před soud. S Dvořákem čile komunikovali někteří liberečtí politici, jako například městský zastupitel a krajský radní za ČSSD, Martin Sepp, kterému skrze bosse zdejší ČSSD Roberta Duška Dvořák zařídil smazání přestupku.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,