Rok 2015 – Jablonec konečně bez heren

Od 1. ledna 2015 nabývá účinnosti vyhláška, která zakazuje provoz veškerých hracích automatů a videoloterijních terminálů na území města Jablonec nad Nisou. V praxi to znamená, že úderem Nového roku musely z heren zmizet všechny automaty, ke kterým vydává povolení jablonecký Magistrát. K velké části automatů však vydává povolení Ministerstvo financí ČR, které má nyní na základě vyhlášky povinnost bezodkladně začít odebírat povolení i všem ostatním hracím přístrojům.

 

 

V průběhu první poloviny roku 2015 by se tak jablonečané měli dočkat zrušení všech heren a kasín, které jsou nositelem řady negativních společenských jevů, zvýšenou kriminalitou počínaje a nevzhledným okolím provozoven konče a jsou velkou měrou podepsány pod současným neutěšeným stavem městského centra.

„Přestože má Ministerstvo financí povinnost začít odebírat licence pro provozování automatů bezodkladně, v současné době čeká podle našich informací na ukončení hazardu celá řada dalších měst a obcí. Proto jsme jménem občanského sdružení Jablonec bez hazardu o.s. odeslali kompetentním úředníkům Ministerstva požadavek na přednostní vyřízení jabloneckého hazardu“, popisuje situaci Jakub Strnad.

„Pevně věřím, že se celou věc podaří dořešit nejpozději do poloviny tohoto roku a druhá polovina tak již bude veselejší – bez heren“, dodává.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody