Bývalý liberecký policejní ředitel Dvořák byl odsouzen za korupci

Někdejší krajský ředitel policie v Liberci Miroslav Dvořák si může oddechnout. Hrozilo mu za korupční jednání až osm let.

Nakonec mu liberecký soud vyměřil „pouze“ dvouletý podmíněný trest s odkladem na čtyři roky za korupci a šest let zákaz práce u bezpečnostních sborů. V roce 2011, před svým odvoláním, byl odsouzen na čtyři roky.

 

Státní zástupce tvrdil, že Dvořák dopustil korupce tím, že požadoval úplatek ve výši 250 tisíc korun jako provizi za svou roli při projektu na umístění radarů pro měření rychlosti u škol v Libereckém kraji.

Podle původního znění obžaloby si Dvořák také ponechal sponzorský dar 100 tisíc korun určený pro policejní sdružení IPA. Ovšem u tohoto bodu sám státní zástupce navrhl stažení obžaloby.

Prokázat se nepodařilo ani zneužívání své funkce, kdy měl Dvořák chtít po svých podřízených provádění stavebních prací na svých majetcích či nemovitostech rodiny.

Známé se staly i Dvořákovy styky s místní politickou i podnikatelskou smetánkou. Vedle dobrých styků s představiteli ODS v Liberci i České Lípě a zdejší stavební lobby proslul Dvořák i svou „prací“ pro zdejšího sociálně demokratického bosse Roberta Duška, pro kterého měl zjišťovat důvěrné informace. Za toto již v minulosti Dvořák dostal pravomocný osmnáctiměsíční podmíněný trest za zneužití pravomoci úřední osoby.

Pomáhat měl, na přímluvu Roberta Duška, i někdejšímu krajskému náměstku pro dopravu Martinu Seppovi, kvůli kterému se měl zasadit o zahlazení jeho dopravního přestupku, když Sepp jel v obci rychlostí 110 km/h.

 

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody