Liberecký kraj ušetřil na toaletním papíře!

Jak umí skvěle,efektivně a transparentně hospodařit, předvedl zase jednou Libeecký kraj. Náměstek pro ekonomiku uspořádal veřejnou dražbu, kde se nakupovaly hygienické potřeby pro domov důchodců a seniorů. Nic proti tomu. Elektronické dražby jsou skutečně efektivní nástroj, jak ušetřit. Jen kdyby se tato bohulibá činnost kraje tolik netloukla s praxí na zásadních zakázkách, kde jde o desítky milionů.

Ekonomický náměstek a nejnadanější pohádkář ze všech účastníků Peltova zájezdu Marek Pieter (Starostové pro Liberecký kraj) všem novinářům vysvětlil, jak je elektronická dražba efektivní, jak šetří veřejné peníze, jak je transparentní a vůbec jak je super. Ušetřila domovu důchodců na zásobách taoletního papíru na několik měsíců přes 17 tisíc korun, což je o 30 procent méně než poslední cena. Báječné řešení, které si snad osvojí i další krajské organizace!

Škoda, že nepadlo, zda ušetřený toaleťák putuje do některého z domova důchodců, kde dostal ředitelskou trafiku ten či onen stranický kamarád, to když se funkce v létě takto rozdávaly. Ale pořádat dražbu na ředitele sociálních organizací asi není možné, v Libereckém kraji nejde udělat ani normální výběrové řízení. Ale to je vedlejší.

Když vedení kraje,které dělá například všechno pro to,aby v po kraji jezdily nejdražší spoje autobusů široko daleko, vypadá ušetřených pár tisíc na toaletním papíře jako špatná vtip, ne-li rovnou drzost.

Ale na druhou stranu: peníze z ušetřeného toaleťáku se vrací do krajského rozpočtu, kde na ně bude vidět. Ty desítky milionů, které kraj zaplatí navíc za dopravní obslužnost, z největší části spolkne firma, která zase dělá všechno proto, aby zakryla svou skutečnou majetkovou strukturu, ale o to víc je spojená s politickými stranami, včetně na kraji vládnoucích Starostů a ČSSD.

Takže možná tady bude ten důvod, proč se na toaletním papíře šetří a nad úsporou jásá, ale když opravdu o peníze, jede se dál při starém. Pro Liberecký kraj je to vlastně taková úspora, co svět neviděl. Je to ale čtverák, ten pan náměstek!

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Se středečním ránem jsou tu opět Tři otázky pro Jana Šebelku. Tentokrát nás zajímal jeho názor na situaci kolem vodného a výkupu majoritního podílu
Přinášíme další díl Tří otázek pro Jana Šebelku. Nakonec jsme se dohodli, že jeho dnem bude středa, tak jako tomu bylu v případě jěho
Po několika měsíční odmlce se na náš web vrací glosy libereckého spisovatele a novináře Jana Šebelky. Jsme za to rádi, protože jeho feuilletony patřily
Návštěva prezidenta ČR Zemana, který jako žádný před ním, nepřinesl do české společnosti tolik nenávisti, by asi nestála za řeč. Ale hejtman Libereckého kraje