Ing. Lidie Vajnerová, MBA

Narodila se 1. července 1955 v Českých Budějovicích. Má bydliště Liberec, Králův Háj.

Po absolvování táborského gymnázia studovala na VŠCHT v Praze, kde promovala v roce 1980. Pracovala nejprve jako inspektorka u České obchodní inspekce. Po roce 1989 začala podnikat.

Vajnerová předsedala dozorčí radě zábavního komplexu Centrum Babylon v Liberci. V roce 1996 byla zvolena prezidentkou UNASO, unie asociací působících v zábavním průmyslu. Od roku 1999 se angažuje ve vzdělávací Nadaci Škola hrou, kterou založila a jejíž správní radě předsedá.

Vajnerová předsedala dozorčí radě zábavního komplexu Centrum Babylon v Liberci. V roce 1996 byla zvolena prezidentkou UNASO, unie asociací působících v zábavním průmyslu. Od roku 1999 se angažuje ve vzdělávací Nadaci Škola hrou, kterou založila a jejíž správní radě předsedá. Nadace byla v médiích kritizována, že je především produktem hazardního byznysu.

 V minulosti byla u Vajnerové opakovaně poukazováno za skutečnost, že je jako aktivní politik zároveň majitelkou společnosti provozující herní automaty, u kterých je známé vysoké společenské i individuální riziko.  Kritizováno v médiích byla i výše ( 324 milionů korun z fondů EU) a způsob dotace, kterou získala jí vlastněná IQ Landia. Podle zjištění Reportérů ČT IQ landia dotuje malým návštěvníkům vstupenky takovým způsobem, že část peněz končí v kapse společnosti, jež nadaci zřídila, což je v rozporu s legislativou.

V roce 2011 dokončila studium v Ústavu práva a právní vědy a získala tak titul MBA.

Vajnerová působila v dozorčí radě krajské společnosti Agentura regionálního rozvoje. Z funkce byla novým zastupitelstvem kraje 18. prosince 2012 odvolána.

Politicky se angažuje jako nestraník od roku 2004, kdy stanula v čele kandidátky Strany zdravého rozumu ve volbách do zastupitelstva Libereckého kraje. Strana získala jen 1,2 % hlasů. Vajnerová zaujala zejména nabídkou volného vstupu do aquaparku, který vlastnil Miloš Vajner tehdy její manžel, všem občanům obcí, v nichž její strana dosáhne zisku 5 % hlasů. V témže roce neúspěšně kandidovala i do Senátu na Liberecku.

V krajských volbách v roce 2008 opět kandidovala jako nezávislá, tentokrát na kandidátce Strany pro otevřenou společnost. Ve volbách strana dosáhla zisku 6,12 % hlasů, 3 mandáty a Vajnerová se navíc stala statutární náměstkyní hejtmana pro resort kultury, památkové péče a cestovního ruchu.

V krajských volbách v roce 2012 kandidovala na hejtmanku Libereckého kraje opět jako nezávislá za Stranu pro otevřenou společnost. Strana ani Vajnerová se však do zastupitelstva kraje nedostaly. Ve volebním období 2012 – 2016 je členkou Výboru cestovního ruchu, památkové péče a kultury zastupitelstva Libereckého kraje, kam byla nominována jako nestranický odborník.

V krajských volbách v roce 2016 je lídrem společné kandidátky KDU-ČSL a strany Nová budoucnost pro Liberecký kraj pod názvem „Budoucnost pro Liberecký kraj“ v Libereckém kraji. Pod stejnou hlavičkou kandiduje v roce 2016 i do Senátu PČR.

Webové stránky a kontakt na kandidátku: vajnerova@iqlandia.cz

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Narodil se 24. dubna 1970 v Liberci. Bydlí taktéž v Liberci. V letech 1984 – 1988 absolvoval Vojenskou střední odbornou školu v Žilině obor chemické technologie, zaměření vojenská
Narodila se 26. května 1979 v Liberci. Bydliště má také v Liberci. V letech 1993 – 1997 studovala Gymnázium a střední odbornou školu pedagogickou Liberec, Jeronýmova. Poté
Narodil se 11. března 1967. Bydlí v Pertolticích pod Ralskem č. 38. V roce 1984 začal sportovně létat v aeroklubu Česká Lípa. Následně vystudoval v rámci pomaturitní nástavby
Narodil se 13. září 1971 v Liberci. Bydlí v Hrádku nad Nisou. V letech 1985 – 1989 studoval na gymnáziu F. X. Šaldy v Liberci. V letech 1992 –