Policie zadržela Miroslava Peltu

Předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslav Pelta byl zadržen policií. Spolu s ním byli obviněni další tři lidé a jedna právnická osoba. Policie zasahuje v sídle FAČR v Praze na Strahově i v Jablonci nad Nisou.

Případ by měl souviset se zneužíváním dotací. FAČR, kde Pelta předsedá je největší neziskovou organizací, která čerpá na dotacích ohromné částky.

V současné chvíli policie prohledává budovy FAČR na Strahově i sídlo FK Baumit, který patří právě Miroslavu Peltovi. Mezi podezřelými by měl být i vlivný člen sociální demokracie a významný sportovní funkcionář Miroslav Jansta.

Policie zasahuje i na dalších místech, například na Ministerstvu školství. Odtud pak policisté odvedli k výslechu náměstkyni ministryně školství Simonu Kratochvílovou, která má rozdělování sportovních dotací na starosti.

Miroslav Pelta patří v Libereckém kraji mezi nejznámější politické figury, úzké vazby ho například pojí k majitelům zdejší stavební společnosti Syner, která je slavná svými styky mezi politiky. Syner například před několika lety stavěl sídlo FAČR, kde nyní policie zasahuje.

Pelta dále například zaměstnal ve FAČR bývalého krajského radního za ČSSD Zdeňka Bursu i jeho manželku. Peltův klub v minulosti čelil kritice za to, jakým způsobem získává velké množství prostředků z krajské kasy.

Miroslav Pelta také platil VIP zájezdy zdejším politikům v čele se s krajským náměstkem hejtmana Markem Pieterem, kteří o přidělování dotací rozhodují.

Subscribe
Upozornit na
61 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Radnice vydalo Manuál veřejného prostranství pro město Liberec – modrozelená infrastruktura. Má se jednat o vademecum, podle kterého se má nakládat s veřejným prostorem.
Kauza, kterou tento týden otevřel Náš Liberec a ve které jde o podezřelou zakázku na nákup technologií na úpravu vody za 6 milionů pár
Překvapení se nekoná. Podle rozhodnutí komise pro výběr zhotovitele nového plaveckého bazénu na Tržním náměstí a následně i Rady města, by měl bazén stavět
Vedení libereckého bazénu, ve kterém figuruje politik a radní města z TOP 09/Starostů pro Liberecký kraj, zadalo na poslední chvíli zakázku na úpravy vody