nášLiberec

Search

Předvolební tanečky: exprimátorka Rosenbergová přestupuje k pravici

Blížící se volby přináší tradiční představování kandidátek, nové tváře v politiky i nové kabáty starých politiků. Nijak tomu není ani v Liberci a okolním kraji. Aktuálně svůj přestup do konzervativní pravicové ODA ohlásila bývalá sociálně demokratická primátorka Liberce Martina Rosenbergová.

Bývalá primátorka Liberce Martina Rosenbergová za ČSSD přestupuje do silně pravicové a programově konzervativní ODA, kterou se snaží vzkřísit miliardář Pavel Sehnal. Ideologický obrat Rosenbergové, která dosud svou politickou image stavěla na sociálně citlivé člence ČSSD lze vysvětlit jejími dlouhodobými spory s ostatními libereckými demokraty.

Již před loňskými senátními volbami podporovala jiného než kandidáta než toho z vlastní strany, a to Michaela Canova ze Starostů. Několikrát také svůj odchod ze strany vyhlašovala, ale pak se k němu sama neměla. K odchodu ji následně vyzval i okresní výbor sociálních demokratů, nicméně Rosenbergová se členství ve straně nadále držela. Překvapivý obrat přišel až před několika dny s nabídkou od ODA.

Martina Rosenbergová byla primátorkou Liberce mezi lety 2011 až 2014, kdy se dostala do pozice po zákulisním puči, který spolu se Starosty pro Liberecký kraj dohodla právě její ČSSD proti tehdejšímu vítězi voleb Změně pro Liberec, když tyto dvě strany utvořily opozičně smluvní koalici s ODS.

Rosenbergová podle policie zneužívala svoje postavení a veřejné prostředky, když se nechala služebním vozem na soukromé cesty a městu způsobila škodu zhruba 30 tisíc korun. Čin byl ale již promlčen. Na chování Rosenbergové si stěžovali také její podřízení, mělo docházet k bossingu a šikaně na pracovišti.

 V poslední době na sebe Martina Rosenbergová upozornila jako řadová zastupitelka, když si se svým kolegou Janem Čmuchálkem, zvoleným rovněž za ČSSD, založila svůj vlastní vzdoro klub zastupitelů, což dostatečně ilustruje její vztahy s mateřskou politickou stranou. Známý se taky stal její názorový obrat vůči hazardu, kde nejdříve horovala pro úplný zákaz a nulovou toleranci, ale během několika týdnů obrátila a podpořila návrh současného primátora Tibora Batthyányho (zvolen za ANO), který vrací hazard a herny v nejtvrdší formě zpět do Liberce.

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
69 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém