nášLiberec

Search

Stanovisko Změny pro Liberec k povolebním vyjednáváním

Změna pro Liberec obsadila po dvou vítězstvích v minulých volbách aktuálně třetí místo. Přesto s námi zatím nikdo oficiálně o možné koalici či spolupráci nezačal jednat. Respektujeme to, vítěz voleb volí taktiku a strategii povolebních vyjednávání.

Pro nás jako pro Změnu není příliš velkým překvapením ani to, co možná překvapilo alespoň část voličů Starostů. Ochota a rychlost, s jakou si Starostové sedli k jednacímu stolu s ODS a trvají na koalici s touto stranou. A dosud odmítají byť jen jednání se Změnou pro Liberec. Pokládáme to minimálně za nevyvážené.

Změna pro Liberec nemá žádné obžalované ani obviněné politiky, nezadlužili jsme město a dluhy naopak spláceli, majetek jsme nerozprodávali, rozjeli jsme desítky nových projektů. Jsme připraveni jednat se všemi stranami, které ve volbách uspěly, o společném programu. Neklademe si žádné personální požadavky jak pro nás, tak pro partnery na druhé straně stolu. I když v případě některých jmen to ani pro nás není jednoduché, ale pokud se má situace ve městě stabilizovat, není možné se stále ohlížet dozadu.

Uvítali bychom, kdyby i ostatní strany respektovaly náš mandát od voličů, fakt, že nejsme zatíženi žádnými korupčními skandály a máme zájem spolupracovat s ostatními na rozvoji našeho města. Jsme ale také připraveni být v opozici a začít bez odkladu pracovat na našem volebním výsledku za čtyři roky.

Tisková zpráva Změny pro Liberec

Subscribe
Upozornit na
180 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21.
Po několik let probíhala na Grabštejně rozsáhlá rekonstrukce objektu a stavební úpravy, které vyžadovaly i zásah do terénu. Význam lokality, statut národní kulturní památky
Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.