Lidoveckého zastupitele Sturze nahradí Starosta Vytiska

Na zasedání libereckého zastupitelstva dojde zítra k výměně zastupitelů. Pěvce Jiřího Bartoloměje Sturze z KDU-ČSL nahradí podnikatel v oblasti IT a marketingu Jakub Vytiska ze Starostů pro Liberecký kraj. Ti jako strana v zastupitelstvu posílí.

Na zítřejším jednání zastupitelstva města Liberce se vzdá svého mandátu Jiří Bartoloměj Sturz, původem z Mladé Boleslavi, člen operního souboru Divadla F.X. Šaldy. Sturz na sebe upozornil, když se vydával za historika, uváděl, několik univerzit, kde měl historii studovat, ale nikdy žádnou nedokončil.

Nicméně například na soukromé škole v Mladé Boleslavi nechal podvodně přidávat ke svému jménu tituly jako Magistr nebo PhDr. Podobně diskutabilní je jeho údajný šlechtický původ, kde se veřejně označuje za potomka známých rodů, jako jsou Slavatové nebo Harrachové. O tom, zda není smyšlenkou celý údajný šlechtický rod Sturzů se živě diskutovalo na Wikipedii.

Jiřího Bartoloměje Sturze nahradí Jakub Vytiska ze Starostů pro Liberecký kraj, který skončil na kandidátce za ním. Vytiska podniká v IT a marketingu a podílel se na kampani Starostů. Pochází z Varnsdorfu. Na fotografii je sedící spolu s primátorem a jeho spolustraníkem Jaroslavem Zámečníkem, Zámečníkovým kamarádem, za vydírání odsouzeným Miroslavem Kroutilem, kterého primátor zaměstnal na radnici na diskutabilní pozici a starostou Vratislavic Lukášem Pohankou.

Lidovci, kteří se Starosty a TOP 09 utvořili se Starosty pro Liberecký kraj pod jejich značkou nakonec vítěznou koalici, tak ztratí v libereckém zastupitelstvu jednoho ze svých zástupců. Po volbách měla KDU-ČSL dva zastupitele, podobně jako TOP 09, z celkových šestnácti zastupitelů z jednotné kandidátky Starostů v devětatřiceti členném libereckém zastupitelstvu.

Není to první výměna po volbách. Novým zastupitelem za Změnu pro Liberec se například stal Jindřich Felcman, který nahradil svou kolegyni Karolínu Hrbkovou a svého kolegu v ODS po volbách v zastupitelském křesle vystřídal i Lumír Vadovský.

Subscribe
Upozornit na
18 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Liberečané se konečně dočkají veřejných záchodků. Zásadní stavební akce, kterou město slibuje svým občanům již dlouhé roky, by měla začít v následujících měsících. Radnice
Zastupitelstvo města odsouhlasilo zvýšení daně pro velké firmy, jejichž podnikání a zejména areály zatěžují městskou infrastrukturu. Týká se to samozřejmě i velkých stavebních společností.
Jedna z libereckých ostud by se mohla stát minulostí. Chátrající redernovský zámek, který doplatil na privatizace 90. let minulého století, by se konečně mohl
Veřejná zakázka na rekonstrukci budovy URAN pod libereckým nádražím, kterou měl podle policie ovlivňovat majitel Syneru Petr Syrovátko, se opět prodražuje. Tentokrát o 17