nášLiberec

Search

Měl by bazén řídit další politik? Ve hře je zastupitel za Starosty/TOP 09

Městský plavecký bazén je jedno z ústředních témat současné liberecké politiky. Náklady na jeho rekonstrukci závratně rostou až k jedné miliardě korun a stejně tak otázky budí i personální politika kolem správy této klíčové městské nemovitosti a organizace. Celé jaro se podivným způsobem vybíral člověk pro manažerský post, aby byl nakonec přidělen zastupitelce za ANO Renatě Balašové, která se ho následně rozhodla nepřijmout. Nyní se diskutuje o dalším politikovi na tuto funkci – tentokrát z TOP 09.

Jak informoval Náš Liberec v předchozích měsících výběrové řízení na manažera Sportovního areálu Liberec (SAL), který měl mít na starosti městský bazén, neprobíhalo právě standardně. Vedení Liberce vydalo začátkem letošního roku poněkud skrytý inzerát, kde nabízelo lukrativní a také velmi dobře placený post manažera Sportovního areálu Liberec, s.r.o. a v kuloárech se hovořilo o tom, že jde o účelově zřízené místo pro zastupitelku koaličního ANO Renatu Balašovou.

Výběrové řízení, které mělo trvat dva týdny se protáhlo na téměř 4 měsíce, protože se do něj hlásili i ostatní zájemci, ke kterým se vedení města nechovalo příliš vstřícně. Nakonec bylo, po dlouhé době, zrušeno vůbec a do funkce byla jmenována právě Renata Balašová. Ta se ovšem nakonec rozhodla funkci nepřijmout.

Mezitím byla pro bazén založena společnost BAZÉN LIBEREC, s.r.o, která má mít pod sebou jeho provoz i rekonstrukci a do jejího čela byl nově jmenován náměstek pro školství, kulturu a sport Ivan Langr ze Starostů pro Liberecký kraj. Jenže ten sám prohlašuje, že se jedná o funkci dočasnou. Zatím jej provozuje stále společnost Ještědská sportovní, která ale avizovala svůj záměr skončit.

Podle exkluzivních informací Našeho Liberce se ale v koalici Starostů pro Liberecký kraj, ANO a ODS diskutuje další jméno politika, který by tuto lukrativní funkci mohl zastávat. Je jím někdejší dlouholetý předseda liberecká TOP 09 Robert Korselt. Připomeňme, že místní TOP 09 je na liberecké radnici díky kandidátce Starostů pro Liberecký kraj, když při posledních volbách obě strany do zastupitelstva kandidovaly společně.

Vedení Liberce ale k případnému Korseltovu angažmá nechce být příliš konkrétní. „Jednatelem společnosti Bazén Liberec jsem já a zatím ani není jasné, jak dlouho jím zůstanu, protože časových možností  je více. Z toho důvodu tedy vůbec nepřemýšlím o konkrétních personálních změnách na místě jednatele, nebo o budování zaměstnanecké struktury společnosti Bazén Liberec,“ uvedl pro Náš Liberec náměstek primátora Ivan Langr.

Naopak sám Robert Korselt připouští, že by na funkci byl připraven. „Je-li mé jméno zmiňováno, tak jsem tomu rád, neb již delší dobu nabízím vedení města své zkušenosti a znalosti nejen s řízením firem a o provozování Bazénu mám zájem. Ale nemohu k tomu říci v zásadě víc, protože ani nic víc nevím. Na posledním jednání Zastupitelstva jsme schválili vznik nového s.r.o., které by mělo někdy v budoucnu Bazén převzít od Ještědské sportovní (až Ještědské sportovní skončí s Městem smlouva) a provozovat ho. Jednatelem se stal pan Langr a je tedy teď v jeho kompetenci nastavit systém fungování této nové společnosti. Jak se pan Langr rozhodne a co v následujících týdnech udělá nevím, ale jsem připraven mu s čímkoli pomoci,“ uvedl pro náš web zastupitel Korselt.

Robert Korselt se stal zastupitelem za Starosty/TOP 0í v roce 2018. Dříve byl předsedou TOP 09 a například i liberecké hospodářské komory. Jeho jméno se v minulosti objevilo v médiích, když na zastupitelstvu loboval za majitele problematické ubytovny v Lidových sadech, který byl zároveň podporovatelem TOP 09.

Subscribe
Upozornit na
7 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém