Otevřený dopis: horskému městu došla trpělivost s vedením kraje

Vážený pane Půto,
nebudu se dlouze rozepisovat nad tragikomickou situací ohledně dané komunikace, která se táhne dlouhé roky a nikam nevede. Již vůbec nehodlám řešit stav komunikace druhé třídy, která je na okamžité uzavření, toto už není ani havarijní stav.

Chci Vás předem informovat, že trpělivost občanů města a jeho návštěvníků je tímto u konce. Vzhledem k tomu, že se situace za dlouhé roky nikam neposunula, naopak extrémně zhoršila, budu žádat informace o veškerých nákladech na „opravu“ za posledních pět let této konkrétní části komunikace, budu žádat informaci o použitých technologiích a metodách „oprav“, zda odpovídaly dané situaci a zda byly ekonomické.

Veškeré náklady na tyto nikam nevedoucí opravy, které často vydrží pouhý jeden měsíc, nechám následně porovnat s cenou celoplošné opravy dle výměry daného úseku. Patrně už předem víte, jak toto srovnání dopadne. Následně podám trestní oznámení na Krajskou Správu Silnic Libereckého Kraje za nehospodárné využívání veřejných prostředků při správě komunikací.

Po zjištění, kolik tun asfaltu bylo za 5 let použito, budu chtít vědět, kde tento toxický materiál skončil a které pozemky jsou tímto dotčeny.
Veškeré neefektivní opravy se týkají i okolních komunikací a těmi budu dále pokračovat. Na toto téma jsme spolu již osobně hovořili a nestalo se bohužel absolutně nic, takže jistě chápete, že veškeré možnosti byly vyčerpány i ze strany města.

Celou problematiku předávám svému právníkovi, který zařídí, aby daná věc dopadla na konkrétní osoby, které jsou za toto hospodaření zodpovědné. V případě jakékoli neochoty při poskytování výše zmíněných informací se obrátí na média a dále ekologická hnutí, která bude velice zajímat, kam z komunikace mizí desítky, patrně za několik let i stovky tun asfaltové směsi.

Je mi velice líto, že to zašlo tak daleko, nemá smysl ani jakákoli schůzka, to už máme také za sebou s vedením správy silnic a na fráze „nejsou peníze“ máme alergii, protože výše popsaná činnost je tak extrémně neefektivní a drahá, jak zjistíme (a všichni to již předem víme), že to spíše vypadá na obrovský přebytek financí, pokud si může kraj toto dovolit.

V loňském roce město dokonce nabídlo spoluúčast, byla dokonce přítomna fréza a náklady by byly směšné, vaše organizace ale bude dále vyhazovat peníze do příkopu a to doslova.

Naše město vypadá jako po válce, turisté i místní si stěžují na neschopnost města a už nehodlám řešit stovky dotazů komu silnice patří a proč nejsme schopni zjednat nápravu.

S pozdravem
Bohdan Blažek
Tel. +420 602 478 205 Ve Vysokém nad Jizerou
e-mail: bohdanblazek@gmail.com
dne 7.2.2022

Subscribe
Upozornit na
32 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nikdy nekouká na barvu politického trička, když jde o dobrou věc, domluví se se všemi. Má zkušenosti ze sněmovny i z vedení města, umí
„Před dnešním zasedáním krajského zastupitelstva jsem médiím poskytl vyjádření k aktuálnímu dění v tzv. kauze „Liberec“. S kauzou Liberec, ani s žádnou její medializovanou větví,
V souvislosti s vyšetřováním další korupční kauzy v Libereckém kraji, která se opět dotýká i hejtmana z hnutí Starostové pro Liberecký kraj Martina Půty,
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,