nášLiberec

Search

Reakce na demolici originálních mozaikových zídek v ulici Liberecká

Vážený pane primátore, vážení členové Rady města,

jsme zapsaný spolek z Liberce, jehož zájmen je mapování a popularizace umění ve veřejném prostoru. S nelibostí neseme záměr demolice zídek, tzv. Abecedy, které byly nejen funkčním orientačním prvkem, ale zároveň ojedinělým estetickým počinem ve veřejném prostoru.

Vzhledem k tomu, že havarijní stav zídek je způsobený nedostatkem pravidelné údržby městského majetku, padá celá zodpovědnost za současnou nemilou situaci na samosprávu. Naštěstí není vše ztraceno a je zde prostor pro nápravu neuváženého rozhodnutí ke spokojenosti všech. Náš spolek se přimlouvá k záměru renovace stávajících zídek a doplnění těch chybějících replikami. Tento postup, respektive jeho reálnost, jsme konzultovali s odbornými pracovníky z Ústavu chemické technologie restaurování památek při VŠCHT v Praze.

Pokud by byl zájem o součinnost, případně propojení kontaktů při řešení celé situace, jsme ochotni pomoci.

S pozdravem

Jindřich Gubiš
předseda Spolku za estetiku veřejného prostoru

k rukám:

Vážený pan primátor

RNDr. Jiří Čeřovský, vážení členové rady města

Mírové náměstí 3100/19

466 01 Jablonec nad Nisou

Subscribe
Upozornit na
50 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21.
Po několik let probíhala na Grabštejně rozsáhlá rekonstrukce objektu a stavební úpravy, které vyžadovaly i zásah do terénu. Význam lokality, statut národní kulturní památky
Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.