Liberec má novou vládu a více placených postů

V Liberci byla podepsána koaliční smlouva mezi STAN/SLK, ANO, ODS a Piráty.  Primátorem zůstává Jaroslav Zámečník (STAN/SLK), statutární zástupkyní bude Šárka Prachařová z ANO. Rada bude mít opět jedenáct členů, ale placených náměstků bude šest, dosud byli čtyři. Koalice chce vytvořit i novinku: dvě pozice neuvolněných náměstků.

Starostové budou míst v radě pět zástupců, čtyři ANO a po jednom ODS a Piráti. Primátorem má být Jaroslav Zámečník, za Starosty bude Ivan Langr i nadále náměstkem pro školství, kulturu a cestovní ruch, dosavadní hlavní architekt Jiří Janďourek bude nově náměstkem pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby.

Za ANOse Šárka Prachařová stane statutární náměstkyní primátora pro strategický rozvoj a dotace. Jiří Šolc bude náměstkem pro technickou správu a informační technologie, Adam Lenert se stane náměstkem pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti a post neuvolněné náměstkyně pro sociální záležitosti bude zastávat Martina Teplá.

ODS se dočká své placené pozice. Náměstkem pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu se stane dosavadní neuvolněný radní Petr Židek.

Piráti budou mít neuvolněného náměstka pro městské bydlení a místní agendu 21, stane se jím Jan Hruška.

Liberec bude mít i dva neuvolněné radní. Stanou se jimi Robert Korselt z TOP 09 (na kandidátce STAN/SLK) a starosta Vratislavic nad Nisou Lukáš Pohanka ze STAN/SLK.

Politici si hned v začátku také slíbili více peněz. Nejen, že je o dva placené náměstky více, ale i ti neuvolnění (z ANO a Pirátů) dostanou přidáno. Místo dosavadních 12 000 Kč by měli dostat 30 000 Kč.

Radu města i navržené odměny musí schválit ještě zastupitelstvo, které se sejde příští týden. Koalice má ale 29 hlasů z 39, tak se neočekává, že by se tak nestalo.

Subscribe
Upozornit na
66 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,