nášLiberec

Search

Liberec má novou vládu a více placených postů

V Liberci byla podepsána koaliční smlouva mezi STAN/SLK, ANO, ODS a Piráty.  Primátorem zůstává Jaroslav Zámečník (STAN/SLK), statutární zástupkyní bude Šárka Prachařová z ANO. Rada bude mít opět jedenáct členů, ale placených náměstků bude šest, dosud byli čtyři. Koalice chce vytvořit i novinku: dvě pozice neuvolněných náměstků.

Starostové budou míst v radě pět zástupců, čtyři ANO a po jednom ODS a Piráti. Primátorem má být Jaroslav Zámečník, za Starosty bude Ivan Langr i nadále náměstkem pro školství, kulturu a cestovní ruch, dosavadní hlavní architekt Jiří Janďourek bude nově náměstkem pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby.

Za ANOse Šárka Prachařová stane statutární náměstkyní primátora pro strategický rozvoj a dotace. Jiří Šolc bude náměstkem pro technickou správu a informační technologie, Adam Lenert se stane náměstkem pro územní plánování a majetkoprávní záležitosti a post neuvolněné náměstkyně pro sociální záležitosti bude zastávat Martina Teplá.

ODS se dočká své placené pozice. Náměstkem pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu se stane dosavadní neuvolněný radní Petr Židek.

Piráti budou mít neuvolněného náměstka pro městské bydlení a místní agendu 21, stane se jím Jan Hruška.

Liberec bude mít i dva neuvolněné radní. Stanou se jimi Robert Korselt z TOP 09 (na kandidátce STAN/SLK) a starosta Vratislavic nad Nisou Lukáš Pohanka ze STAN/SLK.

Politici si hned v začátku také slíbili více peněz. Nejen, že je o dva placené náměstky více, ale i ti neuvolnění (z ANO a Pirátů) dostanou přidáno. Místo dosavadních 12 000 Kč by měli dostat 30 000 Kč.

Radu města i navržené odměny musí schválit ještě zastupitelstvo, které se sejde příští týden. Koalice má ale 29 hlasů z 39, tak se neočekává, že by se tak nestalo.

Subscribe
Upozornit na
66 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém