nášLiberec

Search

Učitelé protestují, radnice dělá, že se jí to netýká

Pedagogům z Ostašova dochází trpělivost se způsobem, jakým město s jejich školou nakládá. Rozhodli se proto napsat otevřený dopis určený vedení města. Ani jeden z odpovědných náměstků se ale k němu nechce vyjádřit, a radnice se tak i po pěti letech tváří, že problém neexistuje.

Pedagogický sbor ze Základní a Mateřské školy Ostašov sepsal otevřený dopis určený Radě města Liberec. Vadí jim, že jim město již pět let slibuje přístavbu, která se však vůbec neřeší. Situace přitom, podle pedagogů, zásadním způsobem ohrožuje kvalitu výuky pro zdejší děti.

„V  současné chvíli se nacházíme v situaci, kdy je vážně ohrožen výchovně-vzdělávací proces našich žáků, a to nejen 6. třídy, kterou nemáme kam umístit, ale i ostatních žáků naší školy, kterých se tato nepříjemná situace bezprostředně dotkne,“ píší učitelé z Ostašova.

„Magistrátem (zřizovatelem) jsme byli po celou dobu pěti let neustále uklidňováni (odbor správy majetku), že než tato situace nastane, přibude k budově v Křižanské ulici přístavba, která umožní rozdělit početný 6. ročník na dvě paralelní třídy. V současné době se stavba nachází teprve v  přípravném administrativním řízení a není jisté, zda bude vůbec realizována,“ vypočítávají učitelé problémy přístupu radnice k dětem z Ostašova a okolí.

Celý text otevřeného dopisu pedagogického sboru Základní a Mateřské školy Ostašov je k nahlédnutí ZDE

Zajímavý je postoj, jakým způsobem se k problému staví vedení liberecké radnice, tedy koalice STAN/Starostů pro Liberecký kraj, ANO, ODS a Pirátů.

Náměstek pro školství Ivan Langr (STAN/Starostové pro Liberecký kraj) tvrdí, že problém se školou v Ostašově, kde je město zřizovatelem, se ho netýká. „Z čeho soudíte, že ten dopis svým obsahem patří zrovna mé gesci?“ reagoval na dotaz naší redakce k situaci ve škole v Ostašově náměstek pro školství Langr.

„Nikdy jsem pod sebou neměl infrastrukturu, ani tu školní,“ uvedl dále Ivan Langr. „Náměstek pro školství přece neodpovídá za stavby, stavební řízení apod. (a tady to se stavebním řízením souvisí). Nemohu komentovat něco, co není v mém rezortu, co jsem nepředkládal,“ vysvětlil svůj postoj náměstek primátora.

Odpovědným náměstkem primátora pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu je Petr Židek z ODS. Ten však na vznesený dotaz neodpověděl vůbec. V minulosti se vyjádřil, že s naší redakcí nekomunikuje, protože by to „považoval za nemorální“.

Subscribe
Upozornit na
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém