Lidé z liberecké ODS budou přestavovat centrum Liberce.

O propojení liberecké ODS s místní podnikatelskou sférou se popsaly stohy papíru a natočily kilometry filmu. Navzdory tomu všemu podnikatelské aktivity politiků z ODS pokračují. Nyní se má ve velkém změnit jedna z lokalit přímo v centru Liberce – okolí Papírového náměstí.A ve firmě, která má být realizátorem výstavby jsou lidé z Kalendáře Liberecka, jehož spoluvlastníkem je i poslanec za ODS, Tomáš Hasil.

Papírové náměstí, historické místo, které dokumentuje přechod Liberce v 19. století z provinčního horského městečka v textilní metropoli Českého království, do budoucna zřejmě zásadně pozmění svou tvář. O tuto, popravdě již od války městem zanedbávanou lokalitu nyní projevila zájem firma Papírové náměstí, a.s., zapsaná na samém sklonku roku 2007.

Ve firmě Papírové náměstí, a.s. figurují:

– zástupci španělského investora Gestab, společnosti podnikající v nemovitostech ve Španělském království a v Mexiku.

Filip Horatschke, mimo jiné spoluzakladatel společnosti Spacium, v jejíž orgánech figurovalo a figuruje spousta libereckých úředníků a politiků,většinou za ODS, včetně například libereckého primátora za ODS Jiřího Kittnera nebo současného poslance ODS Tomáše Hasila. Obecně prospěšné sdružení Spacium je ale námětem na článek samo o sobě…Lze ještě podotknout, že Filip Horatschke je spolumajitelem firmy, která bude stavět několikapodlažní dům ve Svojsíkově ulici na Starém městě, proti kterému vzniklo dokonce občanské sdružení tamních obyvatel, ale který bude, díky hlasování radniční koalice v čele s ODS, nakonec realizován.

Pavel Michal (ODS), spolumajitel firmy Kalendář Liberecka, kterou vlastní spolu s poslancem za ODS Tomášem Hasilem. Manželka Pavla Michala, Martina, je asistentkou předsedy Senátu České republiky Přemysla Sobotky (ODS). Pavel Michal je rovněž spoluvlastníkem kulturní agentury 007, která pro město zajiťuje chod nejrůznějších veřejných akcí.

Kalendář Liberecka, například, je častým a úspěšným příjemcem řady zakázek, podpor a nejrůznějších výhod od Libereckého kraje, kde rovněž vládne ODS. Známým se stal příklad, kdy Liberecký krajský úřad vydal dvě reprezentativní publikace, jejichž výrobu zadal právě firmě Kalendář Liberecka. (Poprvé bylo výběrové řízení, podruhé už se už nikdo s takovou maličkostí neobtěžoval.) Jak se později ukázalo, dvoumiliónová zakázka na druhou knihu byla předražená o jeden milión korun, což s velkou radostí spočítali ostatní nakladatelé z regionu. Hejtman vzal jejich stížnost na vědomí, nicméně zakázku nezrušil.

Ale ani město Liberec s podporou firmy Kalendář Liberecka nezaostává. Loni o Vánocích jsme Vás informovali, jak si radniční koalice prohlasovala prodej atraktivního městského pozemku na hrázi Jezírka u ZOO firmě Kalendář Liberecka, která před volbami vytiskla předvolební brožuru ODS, za 50% odhadní ceny. Firma politiků z ODS zde chce, přes odpor památkářů i místních občanů (vyjádřili svůj nesouhlas peticí), postavit komerční budovu..Více si přečtete zde .

Nicméně i na posledním zastupitelstvu nepřišel Kalendář Liberecka zkrátka. Dostalo se mu podpory z Kulturního fondu Statutárního města Liberce, kde povětšinou žádají neziskové a kulturní organizace, v řádu několika desítek tisíc na tisk komerčních publikací.

Jak kdo hlasoval, když se rozhodovalo o poskytnutí výše zmíněné dotace pro Kalendář Liberecka, se můžete podívat zde:

ABSOLONOVÁ Kateřina MUDr. SZ ZDRŽEL SE

BERNÁT Pavel Ing. ODS PRO

BOBKOVÁ Ivana SOS p L. ZDRŽEL SE

ČERVINKA Ondřej Ing. ODS PRO

DUFEK Michael ODS PRO

HALAMOVÁ Lenka SOS p L. ZDRŽEL SE

HARVÁNEK Pavel Mgr. SNK ED NEPŘÍTOMEN

HRUŠA František Ing. ČSSD NEPŘÍTOMEN

JANATA Jiří MUDr. USZ PRO

JAROŠOVÁ Naděžda ODS PRO

JECH Ctibor ODS PRO

JOZÍFKOVÁ Naděžda ODS PRO

KAŠPAROVÁ Jana ČSSD PRO

KITTNER Jiří Ing. ODS PRO

KOCUMOVÁ Zuzana Bc. USZ PRO

KOČÁRKOVÁ Eva Ing. SOS p L. ZDRŽEL SE

KOLOMÁ Ivanka MUDr. SOS p L. PRO

KONŠELOVÁ Hana ODS PRO

KORYTÁŘ Jan Mgr. SZ PROTI

LYSÁKOVÁ Dana Mgr. KSČM PROTI

MACH Jan RNDr. KSČM PROTI

MORÁVEK Jaroslav Ing. KSČM PROTI

MORÁVKOVÁ Květoslava Mgr. SZ PROTI

MRKLAS Radomil Ing. SOS p L. ZDRŽEL SE

OLIVOVÁ Jarmila MUDr. SNK ED NEPŘÍTOMEN

OLYŠAR Petr Ing. ODS PRO

PALOUŠ Ivo Ing. ČSSD PRO

PIŇKO Ján Ing. ČSSD PRO

RICHTER Jiří MUDr. USZ PRO

ROSENBERGOVÁ Věra Mgr. SOS p L. ZDRŽEL SE

SEPP Martin ČSSD PRO

SVOBODA Kamil Jan SOS p L. ZDRŽEL SE

ŠÁMAL Vladimír MUDr. ODS PRO

ŠÍR Milan ČSSD PRO

ŠOLC Jiří SOS p L. ZDRŽEL SE

ŠOUREK Petr Ing. SOS p L. ZDRŽEL SE

VÁCLAVÍK David PhDr. SZ PRO

VEVERKA Jan ODS PRO

VOJTÍŠEK Vladimír Ing. ODS PRO

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj
Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují
Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s