Otevřený dopis náměstkům Jiřímu Rutkovskému a Lukáši Martinovi

Vážení náměstci,
nedávno jsem si v Libereckém zpravodaji přečetl oslavný článek vychvalující cyklostezku z Rybníčku k teplárně. Jak to v Liberci bývá, není nic tak růžové, jak se v médiích prezentuje.

Dvakrát jsem měl tu „čest“ projet úsek této rádoby cyklostezky od Babylonu na Rybníček automobilem. Nevím, zda je to projektový záměr, šlendrián zhotovitele nebo šlendrián zadavatele – tedy váš.

Přímo v trase, kam auta navádí instalované betonové bloky, je v komunikaci kolem patnácti centimetrů hluboká jáma. Pokud do ní auto najede, dostane náprava ránu hrozící odlétnutím kola či jiným vážným poškozením vozu.

Ve zmíněném článku jsem se také dočetl, že město za tuto šílenost vyhodilo 1 600 000,- Kč. Nyní pominu fakt, že za položení pár betonových bloků na silnici, zapíchnutí několika cedulí do země a namalování symbolů cyklisty na asfalt je to neslýchaně moc. V popisu prací byla však uvedena i „oprava dotčených komunikací“. To mi nějak nejde dohromady s tou zmíněnou jámou a s mnoha dalšími na trase.

Bylo by logické, že komunikace budou opraveny při zřizování cyklostezky. Jenže, co je za současného vedení města logické, že? Opraveny tedy nebyly. Možná i proto se město chlubilo úsporou 400 000,- Kč oproti původnímu předpokladu. Opravdu úspory na pravém místě. Jestliže mělo město (při využití krajské dotace) 1 600 000,- Kč na zbytnou cyklostezku, mohlo je raději investovat do opravy komunikací, aby si občané města nedemolovali svoje automobily.

Mimochodem, na zářijovém zastupitelstvu se má řešit zvýšení daně z nemovitostí. Podle náměstka Šolce se jedná o jakýsi poplatek za služby města, mimo jiné za údržbu komunikací. Takto ta údržba vypadá ve vašem podání? To by musela být daň z nemovitosti záporná – na úhradu oprav v autoservisech.

Petr Dvořáček

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Vážený pane Korytáři,bez sebemenší špetky studu jste mě, pracovnici magistrátu, napadl se svými kolegyněmi ze Změny pro Liberec na posledním zasedání zastupitelstva kvůli bytu,
Přinášíme otevřený dopis občana Liberce Františka Pokorného vedoucímu odboru životního prostředí na liberecké radnici Ing. Jaroslavu Rašínovi. Pan Pokorný v něm upozorňuje odbor životního
Vážený pane náměstku, před několika dny jsme Vám, zastupitelům a členům finančního výboru zaslali právní rozbor smluvních vztahů ohledně úrokového zajištění dluhopisu. Náklady na
Vážená paní primátorko, dovolte, abych Vás informoval o záměru vyhlásit v Liberci referendum ve věci privatizace vybraného strategického majetku našeho města. Poté, co Změna