Vítězný doutník v šeru radnice

Bývalý primátor Kittner měl tentokrát důvod zapálit si vítězný doutník, i když jen v šeru radničního dvora. Co se stalo?

Jím chytře instalovaná menšinová koalice ho zachránila před velkými nepříjemnostmi. Za dob své dlouhé a časem i nekontrolované vlády se nejednou rozmáchl k velkorysému gestu, jako když bez vědomí Rady města nebo ostatních zastupitelů podepsal smlouvu o tzv. swapu, pojistce dluhopisu.

Nešlo o málo, operace bratru za 400 milionů, na kterou neměl ze zákona právo bez schválení RM. Možná si to neuvědomil, a „myslel to dobře“, ale své pravomoci jednoznačně porušil. Jak čas běžel, do zastupitelstva se dostali noví lidé a také Změna pro Liberec, která slíbila svým voličům transparentnost radnice a dobré hospodaření. Tak se dostala na světlo také tato rozmáchlá Kittnerova operace.  A město- tedy my všichni máme zaplatit.

Jenže, tak jak to Kittner provedl, byla operace neplatná, takže vznikla otázka, zda máme platit za neplatnou operaci. Město by mohlo s úspěchem platbu odmítnout, následoval by soud, ten by stanovil škodu, a město by se pak mohlo pokusit škodu vymáhat po svém bývalém primátorovi.

Může se to někomu zdát nehezké, činit bývalé politiky odpovědnými za chyby, ale proč by je měli přestat dělat, když je nikdo za chyby netrestá? Nebo začneme až od té příští chyby těch dalších politiků? A protože je ing.Kittner prozíravý politik, pro takové případy se pojistil. Inicioval na radnici puč proti Změně, aby menšinovou koalici mohl ovládat. Nějakou volnost, samozřejmě má, ale jakmile dojde na kostlivce ve skříni, je třeba ho zakrýt. Proto se tak málo kolem problému swapu diskutovalo.

Paní primátorka neposlouchá argumenty, počítá čas příspěvku. To je demokracie: každý smí říkat jen 3x, aby moc neotravoval, protože dopředu je jasné, jak bude koalice hlasovat. Proto si Kittner svůj doutníček vychutnal.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Většinu oblastí našeho života ovládli technokrati. Namlouvají nám, že jedině oni vědí, co je třeba dělat, jak vládnout, jak řídit tento svět. Mohli bychom
Náš každodenní život ovlivnila křesťanská etika, ať si to přejeme nebo ne. Desatero se tak dlouho opakovalo, až se jednotlivá přikázání stala základními kameny
Přátelé se na mě obracejí s otázkami, co se to na začátku významného volebního roku ve Změně pro Liberec děje. Vypadají ustaraně. Občanská iniciativa,
Referendum je krajní možnost jak vstoupit do rozhodování o společných věcech, tedy těch, které se dotýkají všech obyvatel města. Je to dost náročná procedura,