Nový směr nabídne voličům profesionalitu a přívětivost

Politická strana Nový směr, která chce výrazně zasáhnout do komunálních voleb v Liberci, dokončila volební program.

Sází v něm na odbornost, pořádek.

Ani vzdušné zámky ani drahé projekty neslibuje ve svém volebním programu politická strana Nový směr (NOS). „Přednost dáme běžným věcem, opraveným cestám a chodníkům kolem domů, vyřešení problému drahého tepla nebo profesionální správě města,“ říká její lídr Petr Černý.

Volební plán NOSu se soustředí na ekonomické problémy zadluženého Liberce, přináší konkrétní řešení, jak oživit mrtvé centrum města. Jeho hlavním bodem je snížení daně z nemovitostí a zastavení růstu poplatků, které obtěžují Liberečany.  „Nepůjdeme také do koalice s nikým, kdo by počítal s jejich navýšením,“ dodal Černý.

Program reaguje na demografický vývoj, zabývá se zapojením seniorů do společenského života i nedostatkem míst v mateřských školách. Kompletně si ho mohou lidé přečíst na www.strananos.cz.  „Naše vize jsme shrnuli do pěti P. Je to pět kapitol, které přispějí k pohodě pod Ještědem,“ dodal Černý, jenž vede Klub nezávislých zastupitelů, prestižní finanční výbor města a současně řídí Stavební bytové družstvo SEVER.

NOS spolupracoval při tvorbě své volební strategie se znalci a specialisty. Do své kandidátky dosadil zástupce spolků, družstev, společenství vlastníků a nezávislé osobnosti.  Strana požaduje, aby primátor a jeho náměstci byli vzdělaní lidé a odborníci v oblasti, kterou dostanou do své gesce. „Není možné tolerovat názor, že stačí, aby politik odborným názorům naslouchal „, míní Milan Šulc, znalec v oboru stavebnictví, který je dvojkou NOSu.

Třetí místo komunální kandidátky obsadil živnostník Tomáš Hnízdil, který se ve volném čase věnuje mládeží. Je místopředsedou Jednoty Československé obce legionářské v Libereckém kraji. Čtyřkou kandidátky je Michal Bezucha, bytový manažer, specialista dotačních programů pro bytové domy a aktivní florbalista, kapitán úspěšných libereckých Rebelů a rozhodčí celostátních soutěží. V první desítce je i někdejší obchodní ředitel Teplárny Tomáš Buzín nebo trenér České národní reprezentace ledního hokeje žen a staršího dorostu Bilých Tygrů Jiří Vozák.

Nový směr má samostatnou registraci od loňského podzimu a mohl by působit celostátně. Prvořadý je pro něj úspěch v komunálních volbách v Liberci. V novém 39-členném zastupitelstvu chce obsadit šest až sedm křesel.

Prvních deset kandidátů NOS
Ing. Mgr.  Petr Černý    předseda představenstva a ředitel SBD Sever, člen rady města Liberce
Ing. Milan Šulc    znalec v oboru staveb, zastupitel města Liberce, člen kontrolního výboru
Tomáš Hnízdil    živnostník, místopředseda Jednoty obce legionářské Libereckého kraje
Michal Bezucha    bytový manažer, specialista dotačních programů, florbalový hráč a rozhodčí.
Ing. Karel Šeliga    předseda představenstva a.s. Technické služby města Liberce, ekonom, krizový manažer
Věra Dostrašilová    pracovnice v oblasti reklamy a marketingu DPMLJ
Ing. Vratislav Šedivý    specialista v oboru územního plánování,  místopředseda představenstva SBD Sever
Tomáš Buzín    finanční ředitel, bývalý obchodní ředitel a.s.Teplárna Liberec, poradce v oboru teplárenství
Ing. Ivan Macháček    geodet, místopředseda bytového družstva Vackova
Jiří Vozák    trenér České národní reprezentace ledního hokeje žen a týmu staršího dorostu TJ Bílí Tygři
    
Politická strana Nový směr –  Pět P pro pohodu pro Ještědem
Přívětivé město
Pořádek ve městě
Profesionální správa města
Podpora sociální oblasti a školství
Přátelský Liberec
 

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,
Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova
Příběh rodiny na útěku ze Severní Koreje, Vasila, který zachraňuje lidi z fronty nebo Elly bránící svůj domov před těžařskou firmou. Festival Jeden svět nabídne
Zanedbané střední školství řeší vedení Libereckého kraje pět minut po dvanácté. Především v Liberci je kapacita gymnázií naprosto nedostatečná. Hejtman Půta tak pod tlakem kritiky