Dopis vyzývá politiky k podpoře pronájmu Ještědu. Rozesílá ho primátor

Libereckým zastupitelům je adresován dopis, který je vyzývá k podpoře plánů slovenského miliardáře Igora Rattaje na Ještědu. Je ale anonymní a rozeslal jim ho primátor Tibor Batthyány.

Otevřený dopis, který mluví jménem „všech sportovců“ a který opět vyzývá ke „konci politikaření“ rozeslal libereckým zastupitelům primátor Tibor Batthyány, který velmi vstup Rattajovy skupiny, která chce ovládnout Ještěd na 25 let, velmi silně prosazuje. Pod dopisem ale není nikdo podepsaný.

Zda se jedná o autentické vyjádření podpory Rattajovým plánům ze strany sportovců nebo o lobbistický nástroj, to necháváme na uvážení všem našim čtenářům.


V Liberci dne 20.3.2017

OTEVŘENÝ DOPIS LIBERECKÝM POLITIKŮM

Vážené zastupitelky, zastupitelé a radní,

jménem všech sportovců a zejména lyžařů, kterým není lhostejná budoucnost skiareálu Ještěd, si vás dovolujeme vyzvat k ukončení politikaření, napadání se mezi sebou a hlavně k vyřešení zoufalé situace na Ještědu. Všichni víme, že skiareál chátrá a na investice město Liberec nemá, což chápeme. Město na provozu ročně prodělává řádově 10 mil Kč a více. Čemu už ale nerozumíme je, proč někteří politici zbrojí proti vstupu silného partnera do areálu a napadají se mezi sebou a řeší co, kdo, kdy řekl nebo neřekl. U takového vystupování politické reprezentace našeho města jsme byli přítomni minulý týden 15. března na veřejném setkání se zástupci města a potenciálním investorem panem Rattajem na radnici. Vedení SAJ a.s. o neutěšené situaci v areálu ví již delší dobu, ale situaci neřeší.

Vyzýváme vás, naše politiky, abyste společně začali vážně jednat a řešit neutěšenou situaci na Ještědu, který chátrá, neodpovídá dnešním standardům zejména v bezpečnosti, ale i úrovní ostatních služeb. Sjezdovky jsou úzké, prostor pro děti a začínající lyžaře je nedostatečný. Jedná se o zdraví a bezpečnost dětí, mládeže a příštích generací.

Ještěd není jenom dominanta města, ale i kultovní místo pro sporty všeho druhu – sjezdové lyžování, skoky, skiboby, skialpy, saně, ale i pro letní sportovní aktivity jako je turistika, cykloturistika, koloběžky, paragliding atd. Potenciál těchto sportů a využití pro rekreaci občanů je využit nedostatečně.

Podobný potenciál rekreace a sportování v dosahu městské hromadné dopravy je jedinečný, všichni nám ho závidí něco podobného mají například až Innsbrucku. Nepromarněme možná poslední šanci.

Konec politikaření – začněte jednat – Ještěd vás potřebuje!

Účastníci happeningu „MÁME HŮLKY V RUCE“,

který vznikl jako apel na politickou reprezentaci

města Liberce na podporu a rozvoj skiareálu Ještěd.

 

 

Subscribe
Upozornit na
35 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Náš Liberec přináší otevřený pohled na to, jak, dle policie, probíhalo zadání miliardové zakázky na rekonstrukci plaveckého bazénu na Tržním náměstí v Liberci.
Investigativní zjištění našeho webu zajímají republiková média již týden. Poslechněte si jeden z nejsledovanějších českých podcastů, 5:59 Lenky Kabrhelové na Seznam Zprávách, který se
Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakékoliv sebereflexe vykládají aktuální korupční jako selhání jednotlivců. Opomíjejí ovšem
STAN/Starostové pro Liberecký kraj, ANO a Piráti vypověděli smlouvu ODS po sérii odhalení, které minulý týden přinesl Náš Liberec a která, dle policie, dokumentují,