Proč je důležité jít k volbám!

Vážení spoluobčané,

během jednání našeho sdružení s radnicí jsme si v uplynulém roce uvědomili, jak je důležité se zajímat o komunální politiku a znát lidi, kteří kandidují na předních místech do městského nebo krajského zastupitelstva, protože to jsou lidé, kteří budou dříve či později rozhodovat o věcech, které se nás budou bezprostředně týkat.

Vzhledem k tomu, že minulé volby vyhrávala ODS, tak nyní v koalici s ČSSD rozhodují tyto dvě strany jak v městském tak i v krajském zastupitelstvu. O budoucnosti naší čtvrti tedy rozhodují lidé jako pánové Kittner, Červinka, Palouš, Šír a další, kteří nejednají v zájmu občanů, ale jsou spíše prodlouženou rukou známých firem (SYNER, IMSTAV atd.), takže se pak nemůžeme divit, že radnice rozhoduje, tak jak rozhoduje.

Tito námi zvolení zástupci nechtějí opravovat komunikace, infrastrukturu, udržovat parky a stavět dětská hřiště. Chtějí stavět Centrum vzdělanosti, parkovací domy, obří nakupovací centra, Purkyňovo arboretum a jiné megalomanské stavby.

Lidé jsou politikou obecně velmi znechuceni a mnoho z nich nechce ani k volbám jít. A to je právě ta největší chyba, to se vládnoucí koalici v čele s ODS hodí. Mnohdy to již občanům připadá, že pravicová politická strana je ve spojení s levicovou politickou stranou už jenom lobbistickou skupinou pevně semknutou podnikatelskými zájmy za účelem „využívání veřejných zdrojů“… Rezignace občanů je právě to, co nutně potřebují.

My občané – voliči setrváváme v omylu, že vládnoucí ODS je v Liberci neporazitelná. Není to pravda. Ze 100 000 lidí v Liberci ji v komunálních volbách v roce 2006 volilo necelých 9 000 voličů, ale protože byla tak malá účast ve volbách (pouze 31 000 voličů) tak i toto relativně malé číslo stačilo k tomu, že ODS dostala 29% všech odevzdaných hlasů.

Proto Vás naléhavě žádáme, abyste nyní 17. a 18. října šli ke krajským volbám a pokusili se přesvědčit i své přátele a známé, aby učinili totéž, protože jak je vidět, účast každého z nás je důležitá a bude záležet na každém jednotlivém hlasu. Řekněme svým hlasem NE současné politické garnituře v krajských volbách, jsou to většinou titíž lidé, kteří sedí ve vedení radnice. Řekněme politikům, že nechceme, aby si z Liberce dělali dojnou krávu pro zájmy svoje a zájmy spřátelených firem!

Nevyzýváme Vás k podpoře nějaké jedné politické strany, ale k podpoře Liberce samotného, k jeho záchraně, tak jak ho známe a máme, na rozdíl od některých politiků na billboardech, skutečně rádi.

Jsme přesvědčeni, že máme mezi kandidujícími stranami a hnutími možnost dobré volby.

S pozdravem
Alena Dvořáčková za Občanské sdružení Staré Město Liberec

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to
Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj
Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují
Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s