Milan se dočkal a má už taky trafiku…

Opoziční smlouva, kterou si vlivní členové ODS a ČSSD rozdělili Liberec, se postupně naplňuje.

Dalším kamínkem do mozaiky, který ukazuje na to, jak jsou rozdělené v Liberci sféry vlivu, je nástup Milana Šíra do pozice náměstka ředitele Technických služeb města Liberce, které sice patří 100% městu, ale dle dohody mezi ODS a ČSSD se aktuálně nacházejí ve sféře vlivu právě ČSSD.

Milan Šír náměstkem ředitele TSML

Dle informací ověřených přímo na TSML zde začal pracovat od začátku října v pozici náměstka ředitele. Tato pozice přitom v minulosti v TSML neexistovala a byla vytvořena právě za účelem zaměstnání libereckého zastupitele a člena ČSSD Milana Šíra.

Kolegu Šíra znám ze své praxe zastupitele jako nekompetentního politika, bez dostatečného vzdělání a schopností , který by dle mého názoru nemohl uspět v žádném výběrovém řízení na podobnou pozici v soukromém podniku, jedná se tedy o klasickou trafiku, kdy se liberecká ČSSD opět postarala o to, aby jeden z jejich členů náhodou nemusel nastoupit do práce jako většina občanů.

Opoziční smlouva se naplňuje

O tom, že je pro Milana Šíra potřeba toto místo vytvořit opakovaně hovořil během povolebních vyjednávání již před rokem krajský předseda ČSSD Robert Dušek (ten se aktuálně proslavil svou rolí v korupční aféře policejního šéfa Dvořáka). Myslím, že i toto je jeden z důvodů mého odvolání z pozice předsedy představenstva TSML.

To, že je Milan Šír nekompetentní, tvrdím na základě několikaleté zkušenosti, kdy jsem mohl jako opoziční zastupitel sledovat jeho “výkony“ v pozici náměstka pro životní prostředí a bezpečnost a také např. na základě posledního jednání zastupitelstva, kdy pan Šír projevil opět zcela základní neznalost klíčového dokumentu pro práci zastupitele, kterým je zákon o obcích.

Koalice ukázala pravou tvář

Tímto krokem ztratila stávající koalice jakékoli v morální právo dále zvyšovat daně, snižovat platy zaměstnancům radnice či odměny členům komisí a výborů a chtít po městských společnostech další úspory. Instalace pana Šíra do funkce náměstka ředitele TSML ukazuje, jak hluboko klesla úroveň liberecké politiky, kde jde v zásadě jen o kšefty a dobře placená místa.

Snad tato „kauza“ otevře oči alespoň některým slušnějším zastupitelům, a to například z řad ODS, která svými hlasy drží stávající koalici vedenou ČSSD u moci a nebo některým zastupitelům Liberce občanům, VV a USZ, kteří se na frašce zvané menšinová koalice také podílejí. O tom, jak ČSSD přebírá kontrolu nad TSML jsme psali již v červenci.

Pokud by se někdo chtěl zeptat přímo pana náměstka ředitele Milana Šíra, na čem právě pracuje, zde je kontakt do TSML 482 410 111 či přímo k panu náměstkovi – 482 410 367.

Jan Korytář, městský zastupitel za Změnu pro Liberec

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Koncem minulého týdne vydalo vedení Libereckého kraje (Starostové pro Liberecký kraj+ ČSSD+ odpadlíci od Změny) tiskovou zprávu, která pravděpodobně vstoupí do historie. Jako reakce
Několik velkých sociálních zařízení v Libereckém kraji má nové ředitele. Ovšem způsob, jakým je Rada Libereckého (Starostové pro Liberecký kraj, ČSSD, odpadlí členové Změny pro
Stávající koalice Změny pro Liberec a ANO celkem hlasitě avizovala, že změní systém zastoupení v městských společnostech. Od počátku jejího fungování uběhly téměř čtyři měsíce
Liberečtí politici (zejména bývalé vedení radnice pod primátorkou Martinou Rosenbergovou) se rádi chlubí, jak změnili fungování zdejšího magistrátu. Je spuštěn (nepříliš funkční) protikorupční portál,