Stín strachu nad libereckou záchrankou?

Libereckou KSČM obchází strašidlo hysterie. Nebývalá kampaň, která se spustila zejména na mediálních stránkách společnosti Syner  i u některých všehoschopných žurnalistů, respektive žurnalistek, vůči osobě krajské náměstkyni Zuzaně Kocumové, nemá ani v Liberci obdoby. Podle lídra této kampaně Stanislava Mackovíka destabilizuje Kocumová zdravotnictví regionu. Jenže, co když je to právě Mackovík, kdo má důvod se důkladné (a předem avizované) kontroly na záchrance obávat?

Stanislav Mackovík, část KSČM, ČSSD, ODS burcují jako diví proti Zuzaně Kocumové. Hlavními zbraněmi jsou jim vulgarita, obecné řeči o tom, že resortu nerozumí a poplatnost firemních „novinářů“, o kterých i soud uznal, jak umí lhát a účelově manipulovat se skutečností. Přispěchat bodnout si do koaličního partnera neopomněl ani příznivce uplynulých blažených let modrých, budoucí kandidát do senátu a trojský kůň krajské koalice, chrastavský starosta Michael Canov.

Co ale Kocumové skutečně (pomineme-li všechny osobní útoky a urážky) vyčítají? Možná, že pochybila a párkrát použila služební auto bez byrokratických náležitostí. Možná ano, možná ne. Ale to, že i díky jejímu nasazení musela dceřinka Syneru v České Lípě s cenou o dvacet milionů dolů, o tom se mlčí a když ne, udělá se z toho ohrožení samotné nemocnice.
Nebude náhoda, že zrovna se Synerem a jeho médii spojili i komunisté své síly. Oni (čest výjimkám), ani ČSSD neměli za posledních let s stavební lobby a klientelismem na Liberecku nikdy problém.

Jejich lídr, šéf záchranky Stanislav Mackovík působí dojmem vystrašeného a hystericky jednajícího muže. Že jsou jeho postoje minimálně trapné, když ne rovnou podezřelé, o tom mluví už i jeho spolustraníci. Stanislav Mackovík má možná důvod se bát a s ním i část vedení liberecké KSČM, která držela minulou krajskou vládu ČSSD u moci. A tady zdá se být jádro pudla.
Dnes se chystá audit na hospodaření záchranné služby libereckého kraje a Stanislav Mackovík zřejmě cítí, že by mohl přijít a svou budovanou aureolu rozhodného a pevného záchranáře.

Stanislav Mackovík rozhodně  nekřičel o rozvratu zdravotnictví, když se mu jako členovi dozorčí rady nemocnice navýšila odměna v dozorčí radě na třicet tisíc měsíčně, což následně jeho sociálně-demokratickým spojencům vyneslo policejní obvinění. Opravdu jeho a jeho spojence zajímá, jestli Zuzana Kocumová náhodou nejela služebním vozem pro rohlíky?

Již dnes je známo, že na záchrance zaměstnával syna sociálně demokratického bosse Roberta Duška, ostatních pohlavárů ČSSD i že vytvořil pár týdnů před volbami místo pro současnou primátorku Martinu Rosenbergovou. Jak to tehdy hezky znělo, „záchranářka Martina“…

Co může ještě odhalit další, důkladnější audit?

A co stojí za dnešní úpěnlivou snahou Stanislava Mackovíka napadnout výběrové řízení na audit záchranky, ve kterém neuspěla firma, která za vlády ČSSD a KSČM na kraji získávala minimálně diskutabilní zakázky?  Měla vyhrát snad právě ona?

Mladý muž s respektovaným zaměstnáním, jednička komunistů, kteří takto profilovaných kandidátů rozhodně moc nemají, se začíná zamotávat do sítě. Tu ale na něj neupletla Zuzana Kocumová ani nikdo ze současného vedení kraje. Upletl si ji na sebe sám, když možná podlehl mámivému vábení moci s oranžovým nebo modro-oranžovým zbarvením.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou