Obvinění Roberta Duška a Martina Seppa se týká termálních lázní v Chrastavě

AKTUALIZACE – ROBERT DUŠEK REZIGNOVAL VE VEDENÍ ČSSD Obvinění bosse liberecké ČSSD Roberta Duška a někdejšího krajského radního Martina Seppa souvisí s neoprávněným čerpáním evropských dotací na projekt lázní Dům pohody v Chrastavě u Liberce. Podle informací CNI a KPKP byla způsobená škoda přesahující 200 milionů korun. Celkem bylo v případu obviněno 11 lidí, z toho čtyřem byla sdělena obvinění nově na počátku června.  Obviněným je i známý liberecký podnikatel s vazbami na ČSSD Jan Imlauf.

„Obvinění souvisí s čerpáním evropských dotací na projekt Dům pohody,“ potvrdil CNI liberecký  státní zástupce Radim Kadlček. „Nově obvinění jsou viněni z korupčních trestných činů.“

Dům pohody, o kterém v případu jde, je projekt relaxačního komplexu s termálními lázněmi v Chrastavě u Liberce. Původně byla cena odhadována na 230 milionů korun, Evropská unie na něj přispěla zatím 113 miliony.

Prostředky z Evropské unie byly na projekt poskytnuty prostřednictvím ROP Severovýchod v době, kdy zde měla zastoupení ČSSD Libereckého kraje. Tu tehdy vedl nyní obviněný Robert Dušek. Členem Regionální rady ROP Severovýchod byl i další obviněný Martin Sepp.

Dnes jsou lázně rozestavěné a vede se spor o to, kdo je jejich skutečným vlastníkem. Původní majitel – Imstav Group, podal na svou někdejší firmu insolvenční návrh, vlastník firmy Jan Imlauf nyní čelí společně s Duškem a Seppem kvůli tomuto projektu obvinění.

Kvůli podezřelé realizaci projektu podalo nové vedení Libereckého kraje trestní oznámení.

Objekt lázní je dnes v dražbě, nabízená cena je 59,9 milionů korun. Největším věřitelem je pak samotný poskytovatel dotace – ROP Severozápad, jenž v konkurzu žádá přes 121 milionů korun. O případu chrastavských lázní jsme Vás v minulosti již podorobně informovali ZDE.

Sledujte také stránky Centra nezávislé investigace – www.cninp.cz

AKTUALIZACE:

Poté, co Krajské protikorupční pracoviště a Centrum nezávislé investigace zveřejnilo skutečnost, že protikorupční policie stíhá Roberta Duška, rozhodl se onen během několika hodin rezignovat na svůj post v předsednictvu ČSSD.

Robert Dušek rezignaci oznámil v dopise, který dnes odpoledne adresoval přímo předsedovi strany. Uvedl, že krok opustit předsednictvo ČSSD činí pouze v zájmu sociální demokracie.

„Pevně věřím, že se v dalším prokáže, že jsem se ničeho protiprávního nedopustil,“ uvedl Robert Dušek, který stál v čele KVV ČSSD Libereckého kraje od ledna 2009 do ledna 2015, kdy mu vypršel mandát.

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Liberečané se konečně dočkají veřejných záchodků. Zásadní stavební akce, kterou město slibuje svým občanům již dlouhé roky, by měla začít v následujících měsících. Radnice
Zastupitelstvo města odsouhlasilo zvýšení daně pro velké firmy, jejichž podnikání a zejména areály zatěžují městskou infrastrukturu. Týká se to samozřejmě i velkých stavebních společností.
Jedna z libereckých ostud by se mohla stát minulostí. Chátrající redernovský zámek, který doplatil na privatizace 90. let minulého století, by se konečně mohl
Veřejná zakázka na rekonstrukci budovy URAN pod libereckým nádražím, kterou měl podle policie ovlivňovat majitel Syneru Petr Syrovátko, se opět prodražuje. Tentokrát o 17