Další lži hejtmana Půty aneb už to začíná být trapné

Před několika dny proběhl na TV Nova rozhovor s hejtmanem Libereckého kraje Martinem Půtou. Celé by to zapadlo a nebyl by se důvod tomu věnovat, kdyby v něm Martin Půta znovu a znovu neopakoval lži o svém obvinění a nepřímo (a tak trochu zbaběle) neútočil i na Krajské protikorupční pracoviště (KPKP), které jako první na jeho lhaní již loni upozornilo. Ale ona se pravda ukáže.

Rozhovor byl standartní politickou šedí, ze které se vymykaly dva případy. Jedním z nich byla otázka aktuálního obvinění z korupce, které policie sdělila řediteli Krajské nemocnice Liberec Luďku Nečesanému. Hejtman Půta zopakoval standartní klišé, které přijala za své i dozorčí rada, že Nečesanému věří a že je dobrý ředitel.

 O problematickém podnikání jeho manželky, která si založila poradenskou firmu, kam velcí dodavatelé nemocniční techniky a materiálu poslali za dva roky téměř dvacet milionů korun, ani slovo. Místo toho snaha znevážit práci policie, státního zastupitelství a bagatelizovat i svoje obvinění.

Když došlo na korupční kauzu ohledně tunelování evropských dotací, kde figuruje i hejtman Půta, který byl policií obviněn ze zneužití pravomoci a přijímání úplatku, spustil nejvyšší představitel kraje starou písničku o své nevině a spiknutí proti němu, kde naznačoval, že náš server údajně disponoval informacemi, které měly nějakým způsobem uniknout.

Není to pravda a hejtman Půta si jen líže rány, které mu zůstaly po policejním obvinění, které spláchlo jeho kdysi pracně budovanou image bojovníka proti korupci. I na jeho novou přezdívku „Martin Pumpa“ (odvozenou od jeho tajných schůzek s lobbisty na benzínových pumpách) došlo.  Za tu prý ale také nemůže internetová lidová tvořivost, ale zlovolná opozice.

Informace z policejních spisů a usnesení poskytoval vybraným médiím on sám (přičemž opakovaně lhal, že to není pravda) a dost možná to vyjde najevo u soudu nebo jinde. S policejním usnesením, kde jsou části odposlechů obrážel hejtman vybrané redakce (dost možná ve své pracovní době), včetně té ze Syneru s puncem odsouzených lhářů, kterou jeho Starostové „zdědili“ po liberecké ODS. Každopádně televizní vystoupení Martina Půty je jen dalším kamínkem na cestě do zapomnění u politika, který vzbuzoval nemálo sympatií a nadějí.

Celý rozhovor je k vidění zde:

https://youtube.com/watch?v=izhmKq213JI%3Fcolor2%3DFBE9EC%26amp%3Bversion%3D3

 

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Zpočátku to vypadalo když ne na štiku, tak aspoň na okouna, který rozčeří vody libereckého mediálního rybníčku. Dnes je jasné, že reálný výsledek zdaleka
 Stavební gigant S group holding (Syner) se opět pokouší ovlivnit krajské volby. Od ledna tohoto roku vydává a rozesílá do schránek obyvatel Libereckého kraje
Opakuje se to s železnou pravidelností. Kdykoliv se v libereckých i okolních vodách objeví nějaká skutečná korupční kauza, když policie obviní ze závažných činů
Včerejší investigativní pořad Reportéři ČT přinesl zajímavou reportáž o ostravské klientelistické chobotnici okolo lobbisty Martina Dědice. Ten měl „pomáhat“ soukromým firmám získávat z ostravských městských