nášLiberec

Search

Petice pomůže Liberci získat 800 milionů ročně

Změna spouští petici za to, aby Liberec přestal být diskriminován oproti jiným městům při rozdělování daňových příjmů. Jde o součást kampaně Jana Korytáře za změnu zákona o rozpočtovém určení daní. Pokud by měl Liberec stejné podmínky jako o něco větší Plzeň, přineslo by to ročně do jeho rozpočtu až 800 milionů, které nutně potřebuje. 

Na jednoho občana totiž stotisícový Liberec ročně získává 11 700 Kč, zatímco Plzeň 20 200 Kč. Vůči Liberci a podobně velkým krajským městům je to velmi nespravedlivý přepočet, jelikož plní stejné funkce a mají stejnou infrastrukturu a vybavení, jen jsou o něco menší.

„Liberec peníze od státu nutně potřebuje. Vnitřní dluh na zanedbaných silnicích a splátky dluhu po ODS činí přes 6 miliard. Dříve to tak nebylo vidět, protože město prodávalo svůj majetek. Tento zdroj příjmů však vyschnul. Tak velký dluh nemůže Liberec ze současných příjmů nikdy splatit,“ říká Jan Korytář a dodává: „Věřím, že petici podepíší i Liberečané, kteří mě nemají zrovna v oblibě. Jde totiž o peníze pro celé město. Tady by mělo jít stranou, kdo je modrý, zelený či oranžový.  Čím více lidí petici podepíše, tím větší váhu bude mít.“ 

Petice bude probíhat dlouhodobě a bez ohledu na výsledek senátních voleb. 

Petici je možné podepisovat elektronicky nebo fyzicky. Petiční arch je ke stažení na stránkách www.jankorytar.cz/800milionu , kde je možné připojit také elektronický podpis.

Tisková zpráva Jana Korytáře a Změny pro Liberec

Subscribe
Upozornit na
114 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hnutí ANO v Libereckém kraji oficiálně podalo kandidátky do krajských voleb a voleb do části senátu, které se uskuteční ve dnech 20. a 21.
Po několik let probíhala na Grabštejně rozsáhlá rekonstrukce objektu a stavební úpravy, které vyžadovaly i zásah do terénu. Význam lokality, statut národní kulturní památky
Společnost STEM/MARK, a. s., provede pro město sociologický průzkum za účelem ověření a rozšíření dat v rámci Místní agendy 21. V průzkumu město osloví
Na kandidátce hnutí Starostové pro Liberecký kraj pro podzimní krajské volby dostávají kromě zkušených a úspěšných politiků a starostů velký prostor také nové tváře.