Cenzura je projevem neprofesionality a žárlivosti na cizí úspěchy

Náměstkyně za Změnu pro Liberec, Karolína Hrbková, získala prestižní ocenění Komunální politik roku 2017 v kategorii Veřejná zeleň za svou práci pro město. Zástupci ANO ve vedení města o tom ale odmítají informovat občany, tiskovou zprávu si musela náměstkyně poslat sama, problémy jsou i se článkem do městského Zpravodaje. Žárlivost na cizí úspěchy tak vítězí nad profesionalitou.
Je to skvělá zpráva nejen pro Karolínu Hrbkovou, ale i pro celé město. Za projekt Rozkvetlý Liberec, který naše město udělal o něco hezčí a přívětivější pro občany, získala Karolína Hrbková na půdě Parlamentu ČR prestižní ocenění. Bylo by dobré, aby se o tom dozvěděli i Liberečané. To by ale musel mít Liberec primátora na úrovni, včetně jeho nejbližších spolupracovníků.

Článek, který měl o tomto úspěchu vyjít v městském měsíčníku Zpravodaj, byl odmítnut. Vedoucí kanceláře primátora Petr Neuhäuser, bývalý prominentní člen ANO, který byl do své funkce dosazen z politických důvodů, nechal svévolně přepsat text Karolíny Hrbkové, aby tak snížil význam jejího ocenění. Když ta trvala na svém původním znění, byl jí článek zamítnut.

Oceněná Karolína Hrbková, radní za Změnu pro Liberec, k věci říká: „Byla jsem moc ráda, že jsem ocenění získala, je za ním spousta práce mé i mých spolupracovníků z magistrátu. Myslela jsem, že se jedná o pozitivní zprávu, kterou by se mělo vedení města pochlubit svým občanům. O to větší bylo moje zklamání, že se vlastně tento úspěch „nehodí do krámu“ našemu partnerovi z exANO, a proto jej magistrát města ani nezveřejní.

Tato konkrétní cenzura ze strany vedoucího kanceláře primátora, Petra Neuhäusera, není bohužel prvním podobným případem. “V normální situaci to funguje tak, že se koaliční partner snaží mít co nejvíce svých dobrých projektů, které prodává. A ne, že bude žárlit na Změnu a snažit se takto dětinsky zamezit prezentaci úspěchu kolegyně Hrbkové”, říká náměstek primátora a šéf Změny Jan Korytář.

Karolínu Hrbkovou z její funkce náměstkyně odvolal pod záminkou neschopnosti před rokem primátor Batthyány. Druhý den byl, shodou okolností, sám vyloučen z ANO. Za měsíc byla Hrbková pod pohrůžkou rozpadu koalice do své funkce vrácena zpět. A co se nestalo! Ani ne za rok získala prestižní titul Komunální politik roku 2017 v kategorii Veřejná zeleň. Něco takového samozřejmě nezapadá do vytváření obrazu o „neschopné Hrbkové“. Hrbková zkrátka není prvním politikem, který přesáhl svým rozhledem a úspěchy v dané oblasti své kolegy a to jí někteří nemohou odpustit.

Subscribe
Upozornit na
92 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
V souvislosti s vyšetřováním další korupční kauzy v Libereckém kraji, která se opět dotýká i hejtmana z hnutí Starostové pro Liberecký kraj Martina Půty,
O vítězi tendru na opravu libereckého bazénu je rozhodnuto. Nejnižší nabídku podala firma Metrostav DIZ. K tlaku na nižší cenu přispěla i důsledná práce opozice,
Zpřístupněné jeskyně České republiky letos zahájí jarní sezónu dříve. Pět jeskyní Moravského krasu (Balcarka, Kateřinská, Punkevní, Sloupsko-šošůvské a Výpustek), Jeskyně Na Turoldu u Mikulova
Příběh rodiny na útěku ze Severní Koreje, Vasila, který zachraňuje lidi z fronty nebo Elly bránící svůj domov před těžařskou firmou. Festival Jeden svět nabídne