Týden pod Ještědem: ještě k Lesáku aneb je to tak snadné

Tak tedy ještě jednou k Lesnímu koupališti. Ostatně toto téma rezonovalo Libercem celý týden před jeho pátečním otevřením a ještě asi rezonovat bude. Okolo renovace Lesního koupaliště se ukazují nejen humorné stránky liberecké scény a její ještě humornější postavičky, ale i nakyslé příchutě české národní povahy.

V pátek se Lesní koupaliště otevřelo pro veřejnost, přes všechny překážky, které se mu někteří snažili stavět do cesty, přes všechny mediální útoky se to povedlo. Nelibě to nesli ti, kteří v tom cítili a cítí silné předvolební plus Změny, která tak dotáhla jeden ze svých předvolebních slibů z roku 2014.

Po žabí kriminálce, kterou již týden předtím uvedl na scénu náměstek Ivan Langr kandidující za Starosty, se tento týden činil zejména primátor Tibor Batthyány. Tento Synerobijce z posledních voleb ve spolupráci s „novináři“a médii společnosti Syner rozjeli kauzu, jak se na Lesáku dopouští voda. Ti, kteří se v něm koupali za jeho dřívějšího fungování, si pamatují, že se tak sice dělo v minulosti nezřídka, když udeřila, tak jako letos, sucha. Jenže to ještě nebyl Facebook a v liberecké politice Langr, Batthyány ani média Syneru.

Na pomoc jim přispěchal Batthyányho dlouholetý kamarád a spojenec v boji za hrací automaty, někdejší trafikant za pašalíku Radima Ziky na Pozemkovém fondu, zatčený v rozsáhlé korupční kauze kolem modernizace policejních služeben  a dnes lídr ODS Petr Židek. Ten ucítil možnost konečně mít svou vlastní investigativní kauzu a natočil krásné video, kdo že prý tu vodu z cisteren platí a jak že se plýtvají veřejné prostředky. Když vyšlo najevo, že to Jan Korytář ze Změny platil z vlastní kapsy, z poprasku sešlo.

Celý projekt byl ostře torpédován i Starosty pro Liberecký kraj i koaličním partnerem z exANO, kde se snažil zejména politický pracovník Tibora Batthyányho placený na magistrátu jako úředník Petr Neuhäuser, kterého rovněž v roce 2014 Babišova kobliha zachránila před úspěchy v podnikání. O to zajímavější bylo, že se Neuhäuser a lídr Starostů Jaroslav Zámečník se svými Pr pracovníky přišli (ruku v ruce, již tedy ani nesnažíce se zakrývat politické spojenectví Batthyányho a Starostů) podívat, byť s trošku  kyselými výrazy, na slavnostní otevření. Holt, politika vyžaduje kachní žaludky…

Navíc konkrétně u Lesního koupaliště, je zejména křik ODS i Starostů, jejichž vlády nechaly koupaliště ostudně zpustnout, o tom, jak se všechno dnes dělalo a dělá na Lesáku špatně,  opravdu nevkusný.

Ano, Změna bude využívat Lesák ve své kampani. Ale je to špatně? Neslíbila ho voličům a nerealizoval se, přes všechen odpor, díky ní? To ať si každý odpoví sám. Ostatně kdo si dnes například vzpomene na půl milionu, které dal (bez řádného výběrového řízení samozřejmě) primátor Tibor Batthyány na cca 5 minut videomapingu o předloňských Vánocích. A těch příkladů je více a u každého. Jen někdy to vadí a někdy ne. To podle toho, kdo je pro vás aktuálně ve volbách větší konkurent.

Korytář a Změna to dostávali (často od falešných profilů) i na Facebooku, kde se vyrojila spousta pobitevních generálů, kritiků a rádců, a to i od bývalých spojenců ze Změny. To už tak v Čechách bývá, že cizí úspěch bolí víc, než jak hřeje ten vlastní a že plivnout je snazší než přiložit ruku k dílu. A asi se to mezi českými horami už nezmění.

Přitom odpověď těm současným kritikům je tak snadná (a bohužel pro ně i odzbrojující): Proč jste to, proboha, neudělali sami, dříve a lépe?

 

 

 

 

Subscribe
Upozornit na
61 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou