nášLiberec

Search

Na radnici vznikne nové oddělení. Vést ho bude bývalá náměstkyně

Na radnici v Liberci vznikne zbrusu nové oddělení. Bude mít na starosti vztahy s investory a spadat bude náměstka pro veřejný prostor a dopravní stavby Jiřího Janďourka (STAN/SLK). V čele nového oddělení usedne bývalá náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová (ANO).

Liberec má od ledna nově schválenou organizační strukturu. Její součástí je i nové oddělení na radnici, které poněkud překvapivě nespadá například pod strategický rozvoj, ale pod Odbor dopravních staveb a jmenuje se Oddělení spolupráce s developery.

Podle vymezené funkční náplně zajišťuje agendu plánovacích smluv se stavebníky, a všechny smlouvy a memoranda vyplývající ze schváleného dokumentu Spolupráce s investory na rozvoji infrastruktury. Má také na starosti kontrolu plnění všech smluv v gesci odboru včetně termínů a povinností vyplývající ze smluv.

Na pozici bylo koncem listopadu vypsáno výběrové řízení. Přihlásili se od něj pouze dva lidé a nakonec byla vybrána bývalá náměstkyně primátora Radka Loučková Kotasová z ANO. Ta měla minulé volební období strategický rozvoj a starosti dotace.

Vedení města, příslušný náměstek ani primátor, na dotaz neodpověděli, učinil ale tak mluvčí radnice Tomáš Tesař. I ten ale odmítl jméno vítězné kandidátky sdělit, protože by tím prý porušil vnitřní směrnice, zákon i nařízení GDPR. O tom, že se jedná o bývalou náměstkyni, informoval naši redakci zdroj ze současné liberecké koalice.

Vedení města jeho ústy rovněž odmítá, že by za vším mohl být nějaký nepotismus či protekce. „Nikdo z personálního ani politického vedení města žádnou pozici pro nikoho nechystá. Nicméně, do jednoho z výběrových řízení na pozici v rámci oddělení spolupráce s developery, kterou město vyhlásilo v minulých týdnech, se přihlásil a ve výběrovém řízení uspěl i jeden z členů bývalého politického vedení města. Vzhledem k výsledkům výběrového řízení lze konstatovat, že s tímto uchazečem bude v budoucnu spolupracovat na úrovni (pozici) vedoucího tohoto oddělení, případně referenta,“ sdělil naší redakci mluvčí radnice Tomáš Tesař.

Naše redakce se obrátila i na bývalou náměstkyni Radku Loučkovou Kotasovou. „Ani nevím, co vám k tomu mám říct. Přihlásila jsem se na nově vytvořené místo, které má naplňovat zásady spolupráce s developery, které schválilo již v minulosti zastupitelstvo a uspěla jsem. Smlouvu podepsanou zatím nemám ale s největší pravděpodobností se tak stane,“ uvedla bývalá náměstkyně pro Náš Liberec.

Radka Loučková Kotasová působila v letech 2016 až 2019 na úrovni Libereckého kraje jako náměstkyně libereckého hejtmana pro hospodářský a regionální rozvoj. Poté, co z funkce náměstka primátora Liberce odstoupil Jiří Němeček pro nesouhlas s politikou primátora Jaroslava Zámečníka (STAN/SLK), stala se primátorovou náměstkyní pro strategický rozvoj a dotace a byla do roku 2022.

Subscribe
Upozornit na
8 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Zfušované výběrové řízení na plavecký bazén v Liberci, které se dle protikorupční policie odehrávalo pod přímou kontrolou kontroverzního podnikatele Petra Syrovátka ze SYNER Group,
Jedna z historických školních budov v centru Liberce neměla od revoluce důstojné zázemí pro místní děti. Situace se ale mění k lepšímu. U druhého
Příběh Lesního koupaliště tak nějak odráží péči Liberce o veřejný prostor a svůj majetek vcelku za posledních šest let. Ačkoliv má město od státu
V Liberci se péči o veřejný prostor příliš nedaří. Co ale zanedbává radnice, nahrazují občanské aktivity. Jedním z příkladů instalace sochy Ikara na libereckém