nášLiberec

Otevřený dopis Iniciativy Liberec, Jizerky

Vážené dámy, vážení pánové, přátelé lyžování a zbytku přírody,
cílem této iniciativy je přinutit organizátory mistrovství světa v klasickém lyžování v Liberci 2009 a doprovodných sportovních akcí k dodržování českých zákonů, pravidel slušnosti a zabránit jim v dalším poškozování přírody a životního prostředí. Prostředkem je dopis adresovaný funkcionářům běžecké sekce Mezinárodní lyžařské federace (FIS), podpořený co největším množstvím podpisů. Text dopisu s možností připojení svého podpisu naleznete na stránce www.ski-liberec.phorum.cz.

Mezi zásadní principy lyžařské federace mimo jiné patří Mainauské prohlášení, popisující vztah členů federace k přírodě a životnímu prostředí při pořádání sportovních akcí. Jeho text stejně jako fotodokumentaci škod napáchaných libereckými organizátory najdete též na výše zmíněných stránkách.

Pro zajištění publicity pošlete prosím podle Vašeho uvážení tuto zprávu dále.

Za iniciátory akce

Jiří Rieger, Strážné

Nejstarší
Nejnovější Most Voted