Cenzura ze strany Genus TV a Týdne v Libereckém kraji – projev omezenosti, strachu a bezradnosti

Dnes jsem na adresu redakční pošty serveru www.nasliberec.cz obdržel sdělení ředitelky R1 Genus Aleny Roubalové, kde mi píše, že mi byl na její popud zablokován přístup na facebookový profil televize Genus a Týdne v Libereckém kraji.

A to přístup z mého soukromého facebookového profilu i profilu webu www.nasliberec.cz, který spravuji. Důvodem tohoto cenzurního kroku ze strany paní ředitelky i celé společnosti má být jeden můj komentář.

Komentář na facebookovém profilu Genus TV a Týdne v Libereckém kraji, cituji: „soustavně nediskutujete k tématu a snažíte se prostřednictvím jejich profilů prosazovat vlastní zájmy“. S tímto rozhodnutím byly rovněž odstraněny všechny mé dosavadní příspěvky.

Na zmíněných facebookových profilech jsme se vždy vyjadřoval slušně, věcně a ptal jsem se na základní a podstatné souvislosti. Nepostupoval jsem tak například jako někteří zaměstnanci Genus TV a Týdne v Libereckém kraji, kteří anonymně nebo pod jinými jmény (např. z počítače/IP adresy/ ředitelky Aleny Roubalové) psali osobní, hrubé a urážlivé komentáře pod články na www.nasliberec.cz.

Důvod toho, že média Genus TV a Týden v Libereckém kraji přikročily k cenzuře vidím v tom, že s nelibostí nesly některé mé, dovolím si tvrdit, že věcné, komentáře. V posledních cca 14-ti dnech jsem se na jejich facebookovém profilu např. opakovaně (celkem asi třikrát, jelikož mi nebylo nikdy odpovězeno) ptal na to, zda budou Genus TV či a Týden v Libereckém kraji informovat o zaměstnání zastupitele ODS Tomáše Hampla na liberecké radnici. Zajímalo mne to proto, že právě Genus TV a Týden v Libereckém kraji věnovaly veliký prostor skutečnosti (a rovněž opakovaně), kdy exprimátor Jan Korytář zaměstnával některé lidi na dohodu, a to způsobem, který televizi Genus vynesl žalobu pro uvádění vědomě a zkreslených nepravdivých informací a poškozování dobrého jména. Soud má proběhnout v nejbližší době.

Televize Genus TV, stejně jako Týden v Libereckém kraji, pokaždé odmítají nařčení z úmyslné neobjektivity, když je poukázáno na vazby mezi těmito společnostmi a např. firmou Syner, která je (spolu)vlastní nebo libereckou ODS. Tím, že jejich zástupci přikročili k otevřené cenzuře, tato tvrzení, tak jako v minulosti tolikrát, jenom potvrdili.

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou