Trestní oznámení na Petra Dvořáčka – nic než osobní msta.

Petr Dvořáček je syn Aleny Dvořáčkové, známé občanské aktivisty. Proto se dočkal trestního oznámení na svou osobu za svůj hloupý výrok o „cikánech“, když popisoval tristní realitu v Lidových sadech, kde vážený podnikatel vydělává na tom, že zde vytváří ghetto sociálně slabých i těch asociálních. Nicméně ti, kteří na něj v „morálním rozhořčení“ podali trestní oznámení jsou – jeden politik a jeden člen známé podnikatelské rodiny. Oběma totiž matka Petra Dvořáčka Alena Dvořáčková šlápla na kuří oko.

Petr Dvořáček řekl na libereckém zastupitelstvu toto: „Spoje MHD byly seškrtány o více jak deset procent. Krom toho, že když pojedete tramvají do Lidových sadů, tak pojedete s cikánama z Riegrovky. To je taky opravdu perfektní služba města.“  Vzápětí byl za to odsouzen Janem Korytářem (ZpL), Ladislavem Duškem (LO) i Martinem Seppem (ČSSD). Petr Dvořáček se omluvil a vysvětlil, že tím myslel otřesnou situaci kolem bývalého léčebného ústavu v Lidových sadech, kde je provozována ubytovna pro sociálně slabé.

Vedle lidí, kteří se ocitli v bídě je ale do ubytovny sestěhována řada asociálních až kriminálních živlů, které doslova terorizují nejen své spolubydlící na ubytovně, ale i okolní obyvatele Lidových sadů. Tito problémoví obyvatelé jsou různých etnik, rozhodně ne jen Romové, ačkoliv i Romové. Proto byl Dvořáčkův výrok nešťastný, neuvážený a rozhodně nespravedlivý. Nicméně jako pověstný exkrement košile se tohoto chytili i lidé, kteří si chtějí vyřídit své účty zejména s matkou Petra Dvořáčka, předsedkyní občanského sdružení Staré město Liberec Alenou Dvořáčkovou.

Mezi prvními byl právě Martin Sepp, člen místní ČSSD, který všechny o svém morálním kreditu přesvědčil již tím, když se svým šéfem Robertem Duškem, jehož je Sepp pravou rukou, pokoušel zahladit svůj dopravní přestupek skrze dnes odsouzeného šéfa liberecké policie Miroslava Dvořáka nebo aktuálně, když si pravděpodobně protizákonně nechal vyplácet desetitisícové odměny v liberecké nemocnici. Martin Sepp začal se svou moralizující exhibicí již na zastupitelstvu a dotáhl ji v podobě trestního oznámení na Petra Dvořáčka.

Ponechme stranou, že i ČSSD je známa tím, že umí zahrát na rasistickou notu (předvolební kampaně na severozápadě Čech). Nicméně důležitá je zejména skutečnost, že právě Alena Dvořáčková na tom samém zastupitelstvu ukázala na to, že Martin Sepp již dlouhou dobu obelhává svoje voliče tím, že nepravdivě uvádí jako místo svého bydliště jeden průmyslový podnik v Liberci, aby tak mohl být zvolen do libereckého zastupitelstva. To nedokázal Martin Sepp nikdy uspokojivě vysvětlit (bydlí v Černousích), proto má na Alenu Dvořáčkovou jistě pech, tak se jí mstí tímto způsobem.

Korunu tomu Martin Sepp dodal, když v regionální televizi tvrdil, že Petr Dvořáček je aktivista Změny pro Liberec o občanské iniciativy Je čas nemlčet. A že dokonce (Petr Dvořáček) protestuje proti tomu, aby Romové jezdili v dopravních prostředcích. Nic z toho není pravda a Seppova snaha pošpinit své politické rivaly i občany, kteří s ním nesouhlasí, ho tak dovedla až k přímým lžím.

Dalším z těch, který trestní oznámení na Petra Dvořáčka podal je právník Jan Vinduška. I ten má na Alenu Dvořáčkovou spadeno. Alena Dvořáčková se v 90. letech jako státní úřednice podílela na vyšetřování kauzy tzv. lehkých topných olejů. Podle důvěryhodného zdroje, jehož jméno redakce zná, je toto nejpravděpodobnějším důvodem toho, proč se Jan Vinduška chce Aleně Dvořáčkové mstít, jelikož jeho nejbližší příbuzní v těchto kauzách figurovali. Sama Alena Dvořáčková se k tomu odmítla vyjádřit s ohledem na zákonem stanovenou mlčenlivost.

Kauza lehkých topných olejů byla jedním z největších případů české privatizační cesty, kdy skupina podnikavců podváděla stát na daních v řádu desítek miliard. Podstatou aféry byl průběh obchodů s různým zdaněním. Byly přijaty zákony, podle kterých se komodita zdaňovala podle toho, jak byla nazvaná. Stejné médium se danilo různě – jako lehký topný olej nebo jako motorová nafta.

Jednalo se o jeden z prvních velkých projevů organizovaného zločinu v tehdejším Československu a později České republice. Do případu bylo zapojeno i spousta politiků a jejich rodin. Nemálo podnikatelů bylo kvůli obchodům s lehkými topnými oleji zavražděno. Ve finále ovšem snahy „řadových“ úředníků a státních orgánů narazily. Špičky resortu ministerstva vnitra, financí a průmyslu a obchodu neprojevily dostatek zájmu o důsledné vyšetření těchto podvodů.

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou