Jak to dopadá, když za paní náměstkyni píše někdo jiný

Náměstkyně hejtmana Libereckého kraje a předsedkyně krajské ČSSD vydala svým jménem text, ve kterém se snaží napadat mou osobu, náš web a naši organizaci. Je celkem jednoduché domyslet, kdo ten text za paní náměstkyni psal a nechal si za něj zaplatit. Jak to ale bývá, tím, proti komu se podobné praktiky nakonec obrátí, bude paní náměstkyně i celá ČSSD, už jen proto, že (nejen) tento text je plný nesmyslů a dokonce i bumerangů, které dopadnou na jejich hlavu.

Text nikoho moc nezajímá, byl zveřejněn na webech a facebooku liberecké ČSSD a pak ještě v médiích Syneru, kde je zaměstnán i jeho pravděpodobný autor, Zdeněk Soudný, někdejší PR pracovník Jiřího Kittnera a zároveň i asistent poslance Václava Horáčka z TOP 09/Starostů. Jeho rukopis i úroveň argumentů je velice snadno rozpoznatelná a patří již k folklóru zdejší politiky, u které dokumentuje její stále upadající úroveň.

 Zda-li Lenka Kadlecová psala text se Zdeňkem Soudným či podobným „profesionálem“ za zády nebo zda ho psal celý, je podstatné asi jako její zapírání, že nebyla s Miroslavem Peltou na VIP fotbalovém zájezdu v Amsterodamu. V textu, který má být reakcí na náš článek Slušné a transparentní trafiky, se jí a jejímu mediálnímu poradci povedlo několik krásných gólů, ovšem pouze do vlastní branky.

Paní Kadlecová zmiňuje případ, kdy Liberecký kraj letos v létě přidělil lukrativní místo ředitele domova důchodců ve Velkých Hamrech lyžařskému funkcionáři, kamarádovi významných sociálních demokratů, který nejenže s řízením tak velké instituce nikdy neměl zkušenost, ale kritérium pro jeho přijetí byla okopírovaná stránka z internetu.

Nevím, zda si paní náměstkyně a její bystří mediální poradci uvědomují, že zrovna Velkým Hamrům by se ona sama měla vyhýbat obloukem z největších. Právě zde totiž pro ni samotnou byla v roce 2012 zřízena předvolební trafika, aby se z asistentky kontroverzního radního Pavla Petráčka stala pro billboardy přijatelnější sociální pracovnice. Nejen svědectví o její „práci“ ve Velkých Hamrech od tamních zaměstnanců, ale i to, že pro ni vymyšlený několika měsíční post, po jejím neúspěchu ve volbách zanikl, dosvědčuje nejen mnohé, ale de facto všechno.

Paní Kadlecová a její profesionální poradci také zmiňují případ Miroslava Kroutila, který je dnes poradcem při tvorbě IPRÚ. Ale i zde by měla paní náměstkyně cudně mlčet dívat se do země. Protože byl to právě Miroslav Kroutil, kdo upozornil na obrovské rozkrádání evropských prostředků na Petráčkově oboru na kraji, kde dělala ona sama asistentku. Přes všechny útoky na něj, mu dal za pravdu nezávislý soud, že postupoval správně, dle zákona i zákoníku práce a jeho výpověď, kterou mu soudruzi paní náměstkyně za jeho příkladné chování zařídili, byla prohlášena za neplatnou a nezákonnou.

Paní Kadlecová a její odborníci upozorňují na skutečnost, že KPKP pro magistrát dělalo nějakou práci zdarma. Ale prý to nemuselo být zdarma! Drby, lži a jen a jen zbožná přání a zoufalé nevyslyšené sny poradců paní náměstkyně, na které nemá cenu reagovat. Ale také asi čerpají ze studnice vlastních zkušeností, paní náměstkyně i její poradci..

Paní Kadlecová inspirována PR specialisty se vztyčeným prstem upozorňuje na případ paní Perglerové, která získala místo na magistrátu coby referentka stavebního úřadu. A prý je to manželka Jakuba Perglera, který se zná s Janem Korytářem! Není a tato žena podstoupila zcela regulérní výběrové řízení, kde uspěla mezi ostatními uchazeči a získala místo referenta, které je ohodnoceno dle tabulek opravdu nikoliv velkým platem.

Ale možná si jen paní náměstkyně Kadlecová a její poradci neumí představit, že někdo dostane normálně ohodnocenou (spíše podhodnocenou) práci na základě regulérního výběrového řízení, bez kamarádíčkování a stranických kšeftů. Ostatně ona sama, jak svou kariérní historií i tím, za co je odpovědná na kraji nyní, je příkladem opačné, ostudné praxe, popsané výše.

Možná by se měla paní náměstkyně zamyslet, komu za co platí. Jistě, politikům, jako je ona, jsou často k užitku lidé, kteří za peníze zapřou i svou babičku, ale velice často, jako v tomto případě, jsou to v důsledku pouze patlalové žijící drbů a absence své páteře.

 Zamyslet by se měla ne kvůli sobě, ani těm, kdož v současné liberecké ČSSD vedou každý její krok, ale kvůli historii vlastní strany, která byla plná čestných, schopných a odvážných lidí. Ti ovšem při pohledu na libereckou ČSSD s formální předsedkyní Lenkou Kadlecovou musí rotovat v hrobě.

Jaroslav Tauchman

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Kdo pozorně sleduje korupční kauzu kolem kostela sv. Máří Magdalény v Liberci, nemohl být překvapen přiznáním hlavního obžalovaného, tedy stavebního gigantu Metrostav. Navzdory mediálnímu
Je rozhodnuto. Liberec bude stavět nejdražší bazén v historii země a možná celé střední Evropy. Kdo si tedy myslel, že současná koalice, ve které
Poslanci po dlouhých měsících schválili zpřísnění lex Babiš. Principiálně je to dobře – kumulace mediální moci v rukou politiků není správná a je třeba
V Liberci a v Libereckém kraji staví ty nejlukrativnější veřejné zakázky de facto stále stejná skupina stavebních firem. Kdo si myslí, že mezi sebou