Tauchmanův zakopaný pes trochu zapáchá

Server nasliberec.cz, jmenovitě jeho dvorní autor pan Tauchman, opět nezklamal. Ve svém článku „Test Zikou aneb kde je zakopaný pes“ předvedl fabulaci hodnou autora fantasy. Prý jsem vylezl z ulity mlčení.

Zřejmě mé dřívější odpovědi novinám přehlédl, ani informace o tiskové konferenci vedení PF ČR, o níž široce referovala média, se k němu nedostala. Možná by to chtělo trochu číst i něco jiného než nasliberec.cz.

Autor nepřekvapil. To, že si pro svůj úřad pronajímám několikrát dražší kanceláře od kamaráda, prostě není pravda, ani z Pozemkového fondu nemizí žádné desetimilionové majetky. Jeho hodnocení mých zkušeností a schopností nestojí za komentář. Napadá mě to známé úsloví o třísce v oku bližního a trámu v oku svém. Proč nepíše o předražených pozemcích, které za evropské peníze kupuje jeho sdružení od svého vlastního předsedy? Jen na okraj, pane Tauchmane, dvanáct let v oboru – to fakt není rychlá kariéra. I když, co vy víte o jakékoli kariéře, že?

Roztomilé je, jak pan Tauchman zachází s češtinou – pan „novinář“ trochu plave v interpunkci, ale jede jako evropskými dotacemi dobře promazaný psací stroj. No ano, nasliberec.cz – ten rádoby občanský nazelenalý bulvár, s jediným cílem, a to dostat neúspěšného primátora Korytáře zase do nějakého honorovaného křesla, je hrazen z EU. Zvláštní je, že o dotace nepožádal také nějaký bulvár. Škoda, že někdo nekontroluje, na co veřejné prostředky jdou.

Jediným programem lidí kolem serveru nasliberec.cz je škodit, takže čekat od nich cosi jako elementární profesní erudici, je zcela zbytečné. Drzé pomluvy prvního místopředsedy senátu Přemysla Sobotky, který na rozdíl od pana Tauchmana v životě skutečně něco dokázal, jsou už za hranou jakékoli slušnosti.

Jen pro úplnost – nemám za sebou žádnou sérii skandálů. Pan Frydrych se dopustil neetického, nikoli nezákonného jednání, dlouho předtím, než jsem na PF ČR přišel já. Už pro Pozemkový fond nepracuje, a to také dost dlouho. To, že jeden zaujatý novinář píše neustále své představy místo reálných fakt, neznamená, že se něco z toho skutečně stalo. Že to jiná neinformovaná osoba (pan Tauchman skutečně není novinář) přebírá a ještě si to okořeňuje o další nesmysly, to je bohužel fakt. Žijeme ve svobodné zemi, k mé škodě bez možnosti bránit se proti pomluvám jinak než u soudu. Otázkou je, zda internetový bulvár plný pravopisných chyb vůbec stojí za nějakou námahu.

Nehodlám komentovat stokrát vysvětlená témata. Zajímavé je, že pan Tauchman je roztomile selektivní ve výběru zázračně zbohatlých. Milionové prodeje a nákupy pozemků pana Korytáře a jeho družky jsou mimo zájem tohoto „venkovského investigativce“. Kauza Zika neexistuje, ačkoli by si to někdo moc přál. Pan Tauchman totiž umí jen být absolutně loajální k cílům svého chlebodárce – to je zřejmě jeho hlavní, ne-li jediná hodnota. Problém tedy není v tom, čí zájmy chrání a pro koho pracuje, to je jasné, ale v tom, že předvolební kampaň zeleného, pak rozhádaně zeleného a teď už zase znova zeleného Jana Korytáře vydává za boj proti korupci.

Když věrný pes někoho pokouše nebo udělá hromádku, kde nemá, problém většinou není v něm, ale v jeho páníčkovi. Pan Tauchman má zřejmě pokryteckého páníčka.

Radim Zika

Subscribe
Upozornit na
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
Nejdříve je třeba zdůraznit, že Základní síť sociálních služeb v Libereckém kraji je třeba upravit a zrekonstruovat. Za celou dobu existence krajů nebyla základní
Vedení statutárního města Jablonec nad Nisou si je vědomé toho, že cena za pozemky u přehrady v lokalitě Tajvan je vysoká. V této výši ji majitel pozemků
Náš Liberec přináší znění dopisu historika umění a architektury Pavla Karouse, kterým se obrací na zastupitele města Liberec ve věci výstavy Socha a město
Vážená redakce „Náš Liberec“, vážení čtenáři, dne 25.5.2021 jste uveřejnili na Vašich stránkách rozhovor s Ing. Miloslavou Pošvářovou. Člověk, který se danou problematikou nezabývá,