nášLiberec

Search

25. Říjen, 2006

Komunální volby sice nepřinesly Liberci žádnou převratnou změnu, nicméně by měli i ti největší škarohlídové zaplesat. Nevídaně v zastupitelstvu posílila opozice, má i se SNK-ED a komunisty nyní dohromady 18 hlasů. Pravda, není to dost, aby zlomila to, co se upeče v Radě města, nicméně by alespoň mohla být víc slyšet. V zastupitelstvu bude…

25. Říjen, 2006

Ne každý obyvatel Liberce má v práci či doma internet. Abychom o naší webové stránce a celém projektu V srdci regionální korupce informovali skutečně co nejširší veřejnost, vydali jsme jednorázovou tištěnou verzi Našeho Liberce a dodali ji do schránek všech libereckých domácností….

24. Říjen, 2006

Milí voliči, nepleťte se – naši komunální politici se nederou do vysokých funkcí na radnici kvůli snad opojnému pocitu moci, vysokému platu, postům v akciových společnostech města a služební škodovce. V komunálních volbách se hraje o mnohem víc….

23. Říjen, 2006

Vážení, projekt Náš Liberec je velice zajímavý. Rád bych, aby Vaše aktivity v tomto směru neustávaly, protože je to jedna z cest, jak snad časem provést defenestraci legitimním způsobem. Radnice už nasrala (promiňte) snad každého liberečáka, který neprofituje ze Syneru a synergie města a této společnosti….

20. Říjen, 2006

Dostal se mi do ruky váš časopis Náš Liberec. S městem Libercem mám bohaté zkušenosti, mám tu podané čtyři žaloby a myslím si, že ta korupce je tady ještě horší, než vy píšete. Podle mého názoru existuje napojení špiček ODS na StB, nebo aspoň já se o tom přesvědčila. A to už před mnoha…

19. Říjen, 2006

Miloš Vajner – známý liberecký podnikatel, tvůrce Centra Babylon, který se před čtyřmi lety vrhl do komunální politiky. Když ale na vlastní kůži coby opoziční zastupitel poznal, jak to v městském zastupitelstvu chodí, rozhodl se odejít z politiky a už více nekandidovat… O práci v zastupitelstvu měl totiž původně jiné představy….

17. Říjen, 2006

Volby zřejmě se složením městského zastupitelstva nijak výrazně nezamíchají. To naznačují kandidátní listiny jak obou nejsilnějších stran, tak i třeba koaliční Unie pro sport a zdraví. Strany totiž do voleb vysílají takřka stejné tváře, jaké v zastupitelstvu byly dosud, tedy politiky, kteří jsou podepsáni pod kontroverzními projekty minulého období (multifunkční hala, průmyslová zóna Sever,…

17. Říjen, 2006

Nejedno překvapení přinesl dotazník protikorupční organizace Transparency International, který se ptal kandidátů politických stran na to, jak snížit korupci ve městě a jak zprůhlednit hospodaření místních radnic. Liberecký primátor Jiří Kittner (ODS) nechal kolonku dotazníku, ve které měl uvést tři konkrétní opatření pro zvýšení transparentnosti a důvěryhodnosti radnice, zcela prázdnou. Pro snižování nebezpečí korupce…

12. Říjen, 2006

Tolik lidí, že se málem nevešli do velkého sálu Krajské vědecké knihovny, přilákala beseda Korupce v Liberci – skutečnost nebo chiméra? Besedu s občany a politiky organizovala Společnost přátel přírody v rámci projektu V srdci regionální korupce, podpořeného EU….

12. Říjen, 2006

Jako velitel Městské policie v Liberci by měl primátor Jiří Kittner (ODS) jít občanům příkladem a určitě neporušovat pravidla silničního provozu. Bohužel primátor toho nedbá. Byl totiž minimálně dvakrát náhodnými svědky přistižen, jak jeho služební SuperB parkuje v centru Liberce před restaurací Ambiente v zákazu zastavení….