nášLiberec

Search

10. Červen, 2024

Vítězem právě proběhlých voleb do Evropského parlamentu je hnutí ANO. Volilo jej téměř 27 procent těch, kteří dorazili k volebním urnám. Oproti posledním volbám nejvíce propadli Piráti….

7. Červen, 2024

O důchodce se nemá starat kraj, ale obec. To tvrdí vedení kraje a proto se odmítá starat o domovy důchodců například v Liberci. Nicméně to neplatí v Hrádku nad Nisou, kde bydlí hejtman Martin Půta a mají silnou základnu jeho Starostové. Zde kraj zaplatil a bude provozovat nový domov důchodců….

6. Červen, 2024

Severočeské muzeum v Liberci přichystalo výstavu na téma život a dílo Karla Hubáčka. Výstava pod názvem Karel Hubáček známý i neznámý, která je součástí oslav stého výročí narození architekta, začne v libereckém muzeu příští týden….

6. Červen, 2024

Zachovat kulturní dědictví, pečovat o památky ve vlastnictví Biskupství litoměřického a jeho farností a také prezentovat jejich obnovy veřejnosti. To jsou hlavní cíle memoranda, které dnes podepsali Martin Půta, hejtman Libereckého kraje, a Stanislav Přibyl, 21. biskup litoměřický. „Liberecký kraj bude podle memoranda plnit roli prostředníka i s ohledem na očekávanou majetkovou odluku církve a státu,…

5. Červen, 2024

Jsou to přesně dva roky, co libereckým veřejný životem hýbal záměr vedení Libereckého kraje na radikální obnovu a předělání parku u Severočeského muzea. Po dvou letech Liberecký kraj stále stojí na místě, vedení muzea alespoň vyměnilo zničené lavičky….

3. Červen, 2024

V Liberci se otvírá parkoviště na Pastýřské ulici za téměř 55 milionů korun. Stavba se nejen prodražuje, ale za pozornost stojí podivné zdůvodnění žádosti o dotaci z Evropské unie, která stavbu zaplatila….

31. Květen, 2024

Poněkud bouřlivý byl začátek včerejšího jednání zastupitelstva, kdy v diskuzích vystoupili místní občané. Několik z nich se nelíbil způsob, jakým náměstek pro architekturu, veřejný prostor a dopravní stavby Jiří Janďourek nechává v Liberci opravovat silnice. A přišli mu to říct….

30. Květen, 2024

Liberec bude Libereckému kraji doplácet dalších téměř 4 miliony za provoz Centra pro zvířata v nouzi Archa, která patří pod zoo, kterou před dvěma lety Liberec za kontroverzních podmínek kraji. Již nyní na provoz zoo Liberec doplácí kraji 25 milionů ročně….

29. Květen, 2024

Nadace Ivana Dejmala pro ochranu přírody bude i v letošním roce pokračovat v ambiciózním projektu výsadeb druhově a věkově rozmanitých lesů na Liberecku. Projekt běží již desátým rokem a doposavad bylo vysázeno přes 375 tisíc sazenic převážně buků, dubů a jedlí. Cílem je, aby byly zdejší lesy zdravější, odolnější a dlouhodobě perspektivní. Jedině takový…

28. Květen, 2024

V areálu bývalých Libereckých výstavních trhů (LVT) již deset let funguje Technické muzeum Liberec. Nyní zde má ale vzniknout výstavba bytových domů a lidé kolem muzea a jeho příznivci protestují. Sepsali mimo jiné i petici….