28. Březen, 2024

Letošní Mezinárodní festival animovaných filmů Anifilm proběhne v Liberci od 7. do 12. května. Jako každý rok se v jeho soutěžním programu představí to nejlepší z nejnovější světové i české animované tvorby. Výběrové komise již dokončily svou práci a festival představuje filmy, které porotci i diváci uvidí v jednotlivých soutěžních kategoriích. Anifilm také představuje…

8. Březen, 2024

Fungování kontroverzního parkovacího domu u krajského úřadu, kde jedno stání vyšlo na více jak milion korun, ukazuje, že dotace 84 milionů, kterou na něj Liberecký kraj získal, byla vyplacena neprávem. Lidé, kteří v něm parkují, MHD de facto vůbec nepoužívají….

7. Březen, 2024

Lesopark v Fibichově ulici v posledních letech prošel nákladnou úpravou, která z neudržovaného místa vytvořila zajímavou přírodní stezku plnou tůní. Naši čtenáři ale upozorňují na to, že někdo z okolních domů do místního potoka vypouští odpad a fekálie….

20. Únor, 2024

Liberečanům budou ve veřejném prostoru sloužit nové lavičky. Město jich zatím nakoupilo dvacet a již se instalují v ulicích. Milá pozornost ostře kontrastuje s úrovní péče o zeleň a veřejný prostor, která v posledních letech v Liberci prudce upadá….

24. Leden, 2024

Liberečtí radní projednali návrh Výboru pro kulturu a cestovní ruch na udělení šesti Medailí města Liberce v roce 2024. Návrh budou nyní schvalovat liberečtí zastupitelé na svém zasedání ve čtvrtek 25. ledna….

19. Prosinec, 2023

„Nemuseli jsme jen sedět a poslouchat nudné kecy, dozvěděli jsme se důležité věci zajímavým způsobem. Čekala jsem, že se unudím k smrti, ale fakt mě to bavilo.“…

8. Prosinec, 2023

Obě jizerská města, která spojuje jedna řeka, mají další společnou věc: jejich radnice jsou nově prohlášeny národními kulturními památkami. Radnice v Liberci i Jablonci nad Nisou tak letos dostaly dárek ke svým kulatým výročím….

7. Prosinec, 2023

Podezřelé okolnosti kolem výběrového řízení na výstavbu libereckého plaveckého bazénu za 1,3 miliardy trvají. A zesilují. Ačkoliv měl tendr skončit na začátku letošního října, město jeho konec kvůli nejasnostem v zadávací dokumentaci opět prodloužilo. Tentokrát do února příštího roku….

16. Listopad, 2023

Liberecká radnice rozeslala do všech schránek speciální přílohu zpravodaje na téma plánované rekonstrukce bazénu. Je fajn, že se radnice snaží vysvětlit lidem, proč bude bazén dva roky zavřený. Trochu méně fajn je, že podané informace jsou poněkud zavádějící. Takže si je dovolujeme lehce korigovat:…

30. Srpen, 2023

Téměř všemi hlasy prošel na včerejším zasedání Zastupitelstva Libereckého kraje bod ohledně výstavby rekordně drahého domova důchodců v Hrádku nad Nisou. Kraj ji bude nejen spolufinancovat, ale v budoucnu se o hrádecký domov důchodců bude i starat, což ještě předloni odmítal například v Liberci. Jedinou připomínku k evidentnímu dvojímu metru měla jen krajská zastupitelka…